Жена от тетевенско разбира случайно, че е осъдена и е

...
Жена от тетевенско разбира случайно, че е осъдена и е
Коментари Харесай

Осъдиха и запорираха сметките на жена без да има задължения

 Жена от тетевенско схваща инцидентно, че е наказана и е със запорирана сметка, макар че няма никакви отговорности, към никакви институции. Как можеш да се окажеш без виновност отговорен? 52-годишната Дияна Микова от тетевенското село Гложене живее и работи със фамилията си в Белгия. Прибира се няколко пъти в година в родното си село Гложене. Преди седмица още веднъж е  в родния си дом и взема решение да внесе средства, с които да оперира, по своя сметка в българска банка.

" Служителката ми сподели, че парите, които желая да си употребявам, няма да отидат по предопределение, тъй като сметката ми е запорирана от частен правосъден реализатор ", споделя Дияна Микова.

Тя схваща, че е наказана от правосъдния реализатор по искане на Община Тетевен, тъй като дължала 1374, 51 лева за налози. Прави инспекция на място и открива, че има неточност.

" Служителката ми се извини, сподели че е станала неточност, ще уведоми частният правосъден реализатор и ще се позволи казуса ", показва Дияна.

Проблемът, обаче, се задълбочава. Запорът на сметката продължава да не е вдигнат. ЧСИ-то продължава с дейностите си и запорира доходи на дамата от локалната кооперация, където тя членува. Писмото е получено преди ден. И налице са към този момент освен материални вреди, само че и морални.

" Те, подронват престижа ми, че аз не съм си платила 1374 лева и по тази причина са ме дали на съд. Това ще го разбере цялото село ", оплака се пострадалата.

Екип на Нова тв Дияна Микова, с цел да разберем, от къде идва казусът. В данъчното ни препращат към кмета. " Никаква информация не можем да даваме. Трябва да запознаете кмета и в случай че той реши – ние сме на линия ", съобщи служителката.

След като запознахме с проблема кмета и изчакахме към час, данъчните чиновници изложиха своята версия. Оказва се, че Дияна Микова от Гложене е наказана още на 17 юли, макар че като се е прибрала от Белгия, на 9 юли, си е платила всички отговорности към общината.

" Всичко е платено ", съобщи Искра Иванова – шеф – отдел " Местни налози и такси " – Община Тетевен

Въпрос: " Въпреки това е наказана? "

Иванова: " Осъдена е, тъй като сме предали на юрист, която задвижва делата. Тя не е уведомила ЧСИ. "

Дияна Микова: " Как да уведомя ЧСИ, като не знам, че съм наказана ".

Иванова: " Не, че признаваме виновност, просто е разминаване във времето. Вина не търсим. "

Въпрос: " Вие определяте, като разминаване във времето, това че вие имате неприятна връзка с юриста от отдела си? "

Иванова: " Не мога да настоявам, че имаме неприятна връзка. "

Въпрос: " На 9-ти съм си платил налозите. И по някакъв метод това да посочва в системата и по този начин да се предотврати цялата неуместна процедура по задвижване на дело на 16-ти. Какъв е смисъла? "

Иванова: " Не мога да отговоря по този начин. Трябва да ревизира, какво се е случило във времето. Не мога да отговоря по този начин. "

В последна сметка, от данъчното в Тетевен се задействаха да оневинят 52-годишната жена от Гложене, на която са начислени и такси по делата за към още 700 лева

" Не сте наказана, прекъснато е всичко. Общината поема разноските по делото ", съобщи Искра Иванова – шеф – отдел " Местни налози и такси " – Община Тетевен

След като стана ясно, че отговорен няма, само че общината ще се погрижи да оневини без виновност отговорната жена, Дияна Микова се свърза с адвокатската фирма на Частния правосъден реализатор в Ловеч, с цел да попита, по кое време ще й бъде вдигнат запора. От там дадоха отговор, че това ще стане след две седмици.

И по този начин, Дияна Микова от Гложене ще стои още седмица, седмица и нещо със запорирана сметка и без средства, поради изгубени в превода институции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР