Жена от София, се прибра със семейството си от Испания

...
Жена от София, се прибра със семейството си от Испания
Коментари Харесай

Имотна измама - как в София откраднаха апартамент

Жена от София, се прибра със фамилията си от Испания и откри, че жилището ѝ в столичния квартал „ Овча купел” е заложено и обрано.

Според нея взломът и измамата са осъществени от личната ѝ сестра и мъжът, с който живее, оповестява NOVA.

Хванаха измамници, присвоили парцели в София

Разбиха имотна мафия в Бургас

Адвокат управлява група за имотни измами

Магдалена и нейното семейство разделят времето си сред България и Испания.

„ Как е допустимо да се продаде апартамент, до момента в който те няма у дома?”, пита дамата. „ Прибираш се и се оказва, че апартаментът ти е безусловно празен, като се изключи мебели, които са счупили. Липсва бяла, черна техника, всичко”, споделя Магдалена.

По думите на кварталния служител на реда, сестрата е наркозависима, както и мъжът, с който живее.

„ Извикали са си ключар и са си влезнали. И това не е за първи път. Още приживе татко ми му се наложи няколко пъти да сменя бравата, защото тя си вика ключар. Явно това е процедура в София - викаш си ключар, той ти отваря, без да желае никакъв документ”, показва Магдалена.

За закононарушението е подаден сигнал в 6 РПУ, а проверяващите ще би трябвало да отговорят на два доста значими въпроса - кой ключар и с какво право отваря непознато жилище, както и по какъв начин собствеността на фамилията е взета в заложни къщи без нужните документи.

Министерство на вътрешните работи не дава данни какъв брой тъкмо са имотните измами в България. Общият брой на измамите в страната единствено за първите 7 месеца е 1660. Толкова са станали за цялата предходна година, което сочи двоен растеж на този вид закононарушения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР