Жена от Пловдив, която е отказала да ваксинира детето си,

...
Жена от Пловдив, която е отказала да ваксинира детето си,
Коментари Харесай

Глобиха майка, отказала да имунизира детето си

Жена от Пловдив, която е отказала да имунизира детето си, ще би трябвало да заплати санкция от 50 лв.. Решението е дефинитивно, откакто първо актът ѝ пътво е бил анулиран от Районен съд, само че магистратите от Административния съд са се произнесли в интерес на РЗИ, съобщи TrafficNews.

Отказът на дамата е от предходната година, когато тя е споделила, че не е съгласна детето ѝ бъде имунизирано с четиривалентната ваксина „ Tetraxim ". Пловдивчанката е завела детето си при персоналната лекарка, която е споделила, че би трябвало да му се направи реимунизация против дифтерит, тетанус, коклюш и полиомиелит. Жената отказала и си тръгнала от лекарския кабинет. След това е била потърсена от контрольор от РЗИ по телефона.

Тя още веднъж се стимулирала, че не желае детето ѝ да бъде имунизирано и,че е наясно с всички опасности за здравето на детето, които биха могли да зародят при липса на имунизация. Тогава тя получила акт и санкция от РЗИ-Пловдив в размер на 100 лева Тя е подписала акта без възражения, само че след това го обжалвала пред съда.

На първа инстанция съдът се съгласил с претекстовете на РЗИ за санкцията, само че го отменил, защото в акта не било написано датата на нарушаването, което а това нарушавало правото ѝ на отбрана. На второто дело пловдивчанката не се е явила в Административният съд, който осъдил в интерес на РЗИ.

Съдебният състав не споделял изложените в първоинстанционното решение претекстове за ненапълно изложение на нарушаването, надлежно на липса на датата на която същото е било осъществено. Поради това решението на Районен съд било анулирано, само че санкцията на дамата била понижена от 100 на 50 лв..

Решението е дефинитивно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР