Жена от Обединените Арабски емирства се събуди, след като прекара

...
Жена от Обединените Арабски емирства се събуди, след като прекара
Коментари Харесай

Жена се събуди след 27 години в кома

Жена от Обединените Арабски емирства се разсъни, откакто прекара 27 години в кома, съобщи Би Би Си.

Мунира Абдула потърпевша при злополука през далечната 1991 година когато била на 32 години. Тя била взела детето си от учебно заведение, когато автомобилът й се блъснал челно в рейс и по този начин дамата получила тежка мозъчна контузия.

Синът й Омар Уебаир не потърпевш при случая.
Жена в кома от 10 години роди в Съединени американски щати Предполага се, че е била жертва на полово принуждение
След дългогодишно лекуване Абдула се събудила в немска болница още предходната година, само че за случая се схваща едвам в този момент.

“Никога не се отхвърлих от майка ми, тъй като постоянно съм имал чувството, че някой ден ще се разсъни.

За да се стигне до тук, дамата претърпяла лекуване в продължение на години. Тя била преместена в болница в Лондон, където оповестили, че Абдула е във вегетативно положение – неконтактна, само че изпитва болежка. През годините дамата се хранела с тръба и била поддържана жива от машини. Преминала голям брой физиотерапии, с цел да може мускулите й да са във форма.

През 2017 година дамата била преместена в Германия, където претърпяла няколко интервенции на ръката и крайници. Там, по време на спор сред медицинските лица и синът й, Абдула потрепва за първи път. “Тя издаваше някакви звуци, лекарите я прегледаха и споделиха, че всичко е наред. Три дни по-късно се разсъниха от това, че някой ме вика по име. Като отворих очи видях, че е майка ми. Викаше ме по име”, спомня си Омар.

В момента фамилията се намира в Абу Даби, а Абдула е подложена на сериозна физиотерапия, която да усъвършенства стойката й в седнало състояние.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР