Жена от Ловеч вече 7 месеца търси истината за смъртта

...
Жена от Ловеч вече 7 месеца търси истината за смъртта
Коментари Харесай

Жена от Ловеч 7 месеца търси истината за смъртта на майка

Жена от Ловеч към този момент 7 месеца търси истината за гибелта на майка си. 69-годишната Румяна Бекриева умира в кардиологична болница, а следствието и прокуратурата са почнали следствие.

През декември предходната година 69-годишната Румяна Бекриева получава зной и е призната по неотложност. Оказва се, че казусът не е белодробен, а кардиологичен.

В болница ѝ вършат операцията коронарография.

„ На 8 април споделят, че положението ѝ е доста тежко с кръвно 60/30 и сатурация 60”, изяснява Деница Мусева, щерка на умрялата.

На идващия ден околните са уверени, че е нормализирана.

„ Коронарография са ѝ създали без да ни уведомят, без да са ни желали единодушието за нея. Втора коронарография, като на 8 –ми ни убеждаваха, че няма да ѝ вършат. На 9 април ѝ правят”, споделя още Деница Мусева.

Близките на 69-годишната жена имат искания към лекарите. И осъществената операция.

„ Документите, които са подписани за единодушието на пациента, подписа не е положен от моята майка. Нещо надраскано. Това не е неин автограф, тъй като тя не може да се подписва. Има документи, на които часа на гибелта е преправен”, счита Мусева.

От кардиологичната болница в Ловеч отхвърлиха всички обвинявания.

„ Тази процедура коронарография не се прави по избор или просто, тъй като се прави. Има строги показания и пациентката е била такава. Първите 12 часа се касае за изострен коронарен синдром или инфарктно състояние”, изясни доктор Върбан Стоянов – шеф на Кардиологично поделение в МБАЛ – „ Кардиолайф”.

От болничното заведение отхвърлят да са преправени документи.

„ Всички документи са на ситуирани на всички проверяващи, каквато и институция да се интересува”, съобщи Д-р Върбан Стоянов.

Медицинският контрол към този момент се е произнесъл, че нарушаване няма, само че прокуратурата е сезирана и е почнала за гибелта на дамата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР