Жена от Айдахо и нейният син са обвинени в отвличане,

...
Жена от Айдахо и нейният син са обвинени в отвличане,
Коментари Харесай

Жена и син от Айдахо са обвинени в отвличане, след като полицията каза, че са отвели тийнейджър в Орегон за аборт

Жена от Айдахо и нейният наследник са упрекнати в похищение, откакто прокурорите споделиха, че са отвели малолетната другарка на сина отвън щата, с цел да създадат аборт.

Съдебните документи демонстрират, че полицията в Айдахо е почнала следствие на майката и сина по-рано това лято, откакто майката на 15-годишно момиче е споделила на управляващите, че щерка й е била полово нападната и по-късно отведена в Орегон, с цел да направи аборт.

p>

С някои тесни механически изключения, абортът е неразрешен по време на бременност в следения от републиканците Айдахо. Процедурата е законна в ляво насочения Орегон, което кара доста пациенти да пресичат щатската граница за услуги.

Роу против Уейд миналата година 14 щата, в това число Айдахо, постановиха строги ограничавания върху правата на аборт. Законът на Айдахо в този момент категоризира аборта като закононарушение, с дребни изключения, като да вземем за пример в случай че процедурата е от значително значение за спасяването на живота на майката или в докладвани случаи на блудничество или обезчестяване. Всеки, който помогне на малолетна да напусне щата за аборт, може да получи затвор.

Според клетвена декларация, майката на момичето, което е пътувало за аборта, е вярвала, че щерка й живее с татко си, само че е споделила на управляващите, че по-късно е разкрила, че тийнейджърката е отседнала в къщата на приятеля си няколко месеца в Покатело, Айдахо.

Момичето сподели на чиновниците на правоприлагащите органи, че е почнала полова връзка по взаимно единодушие с приятеля си, когато той е бил на 17, а тя на 15. Връзката е траяла, когато той е навършил 18 години, тъкмо когато момичето сподели, че забременяла.

Според правосъдните документи момичето споделило, че е „ щастливо “, когато схванало, че е бременна, само че приятелят й не бил – предупреждавайки, че няма да заплаща прехрана за детето си и че ще приключи връзката им.

Майката на гаджето по-късно изиска момичето да не споделя на родителите си и заплаши, че ще я „ изгони от къщата им “, в случай че го направи.

Момичето сподели на управляващите, че по-късно пътува до Бенд, Орегон - на към 550 благи от Покатело - с приятеля си и майка му през май, с цел да направи аборт. По-късно полицията употребява данните от мобилния телефон на момичето, с цел да удостовери, че триото е пътувало до Орегон едновременно.

Майката по-късно сподели на полицията, че е наела кола, с цел да отиде със сина си и момичето в Орегон и сподели, че абортът е бил „ по взаимно единодушие “ сред момичето и сина й. Тя сподели, че в никакъв случай не е " принуждавала " никого да направи аборт.

Оттогава прокурорите упрекнаха майката в похищение от втора степен, а сина със същото обвиняване, дружно с обезчестяване и три обвинявания за произвеждане на полово експлоатиращи деца материали, откакто управляващите споделиха, че гаджето е снимало полово намерено видео и фотоси на момичето.

Майката също е изправена пред голям брой обвинявания за опиати.

Прокурорите споделят, че обвиняванията в отвличането са повдигнати, тъй като майката и синът са възнамерявали да „ запазят или скрият “ момичето от родителите й, като транспортират „ детето отвън щата за приемане на аборт “.

И на майката, и на сина е назначен публичен бранител, Дейвид Мартинез, който сподели, че му е бил предоставен казусът предходния ден и отхвърли коментар.

Ограничителните закони за абортите в Айдахо подхранват отлив на акушер-гинеколог, като повече от половината от експертите по високорискови бременности се чака да изоставен щата до края на годината.

Докторите от CBS News разговаряха с казаното, че лекуването на нежизнеспособни бременности, при които не се чака плодът да оцелее, слага тях и техните пациенти в това, което те назовават ​​невъзможна позиция.

Д-р. Ан Фейнър, акушер-гинеколог в Бойзи, сподели, че се е почувствала тъжна и разочарована, когато е чула през какво е минала една от нейните пациентки, раждайки бебе в хотелска баня, откакто е пътувала отвън щата за аборт.

Две Айдахо лечебни заведения тази година оповестиха, че към този момент няма да дават услуги за труд и раждане, като една в Северен Айдахо се базира на „ дефицит на лекари “ и „ политически климат “ в щата.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР