Жена осъди Столичната община за 12 хиляди лева, след като

...
Жена осъди Столичната община за 12 хиляди лева, след като
Коментари Харесай

Да осъдиш Столична община: Година след инцидента потърпевшата може да получи 12 хил. лв.

Жена осъди Столичната община за 12 хиляди лв., откакто се спъна на счупена плочка.

Докато се разхожда по тротоар на улица „ Гладстоун “, дамата се спъва в счупена плочка и пада. А следствията са - счупени ръце и нос. Година по-късно съумява да осъди и общината.

23 май 2019 година. Обикновена разходка приключва с посещаване в болница. На улица „ Гладстон “ 70-годишната жена се спъва в счупени плочки.

„ Жената пристигна при мен с гипсирани две ръце, съпроводена от щерка си. Видимо изплашена и обезпокоена. Паднала на десния тротоар, липсвали плочки - били изкъртени - не е могла да се защищити “, изясни Красимир Григоров юрист на потърпевшата жена.

Адвокатът незабавно завежда дело за неимуществени вреди на стойност 40 хиляди лв..

„ Още римляните са го измислили и са споделили - този, който разпорежда някаква работа и от тази работа основава повреди и вреди, е задължен да ги възвърне. Само ще направя 1 съпоставяне – „ Софийска градска подвижност “ работи на секундата. Ако не си платите – до 5 минути имате скоба “, споделя Григоров.

Днес огромна част от повредите по улицата към този момент са отстранени. Но проблемите на потърпевшата жена остават.

„ Липса на подушване и без придвижване на десния пръст на ръката, просто не можа да се възвърне “, изясни юристът.

А искът и е почетен, само че отчасти.

„ Решението на съда е потърпевшата гражданка да получи 12 000 лв.. След като се срещнат с претекстовете юристите на регион " Средец " ще преценяват дали да апелират решението “, обявиха от пресцентър на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

А в случай че общината апелира, 70-годишната жена също ще апелира.

Само в границите на няколко месеца пък предходната година - няколко души пострадаха и на улица „ Граф Игнатиев “ - поради ограничителите, сравнявани с перки на акули.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР