Жена осъди община Видин заради унищожения си автомобил, който бил

...
Жена осъди община Видин заради унищожения си автомобил, който бил
Коментари Харесай

Осъдиха община Видин да плати 5000 лева обезщетение на местна жителка

Жена осъди община Видин поради заличавания си автомобил, който бил смачкан до неразбираемост от паднало дърво.
В решението си съдът е безапелационен, че за нанесената щета е виновна локалната администрация и тя би трябвало да заплати 5000 лв. обезщетение за породените имуществени вреди. "Налице е безучастие на длъжностните лица, които дават отговор за поддържането на декоративната растителност по подобен метод, че да не се заплашва живота и здравето на хората ", показват видинските магистрати. Те са отхвърлили изказванията на общината, че вредите били нанесени вследствие на непреодолима мощ - изобилен дъжд и мощен вятър. "Непреодолима мощ щеше да е налице, в случай че е било оповестено бедствено състояние заради някакви естествени катаклизми ", декларира съдът. Освен компенсацията общината би трябвало да заплати още и 922 лв. за разходи по производството.
Случаят се разиграл през септември предходната година на ул. "Бдин " във Видин, където собственичката паркирала своята "Тойота Авенсис ". Към 16,30 часа дамата тръгнала към колата си, когато с смут открила, че голямо дърво е паднало върху автомобила и той е тотално смачкан.
Това е следващия случай, в който общината е наказана поради безучастие и неспазване на Закона за устройство на територията. В него ясно е посочено, че поддържането на декоративната растителност е обвързване на съответната община. Поредицата от идентични каузи против локалната администрация обаче сочат за редовно, продължаващо безучастие и небрежност, както и неуважение на никаква закони и разпореждания.
Някои видинчани пък разясняват, че хората от Северозапада всеобщо би трябвало да стартират си търсят правата в съда и да желаят компенсации от страната и за пътя-убиец Е-79, който всекидневно слага на тестване здравето и живота на стотици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР