Жена-офицер от американското контраразузнаване и Военновъздушните сили на САЩ е

...
Жена-офицер от американското контраразузнаване и Военновъздушните сили на САЩ е
Коментари Харесай

САЩ търси жена-офицер, шпионирала за Иран

Жена-офицер от американското контраразузнаване и Военновъздушните сили на Съединени американски щати е шпионирала за Иран, оповестява БГНЕС, цитирайки NBC.
Прокуратурата в Съединени американски щати твърди, че Моника Уит е опитвала да се снабди със секретна информация от сътрудниците си в разузнаването и да я съобщи на Иран. Докато е работела в службите, Уит е имала най-високо равнище на достъп до секретна информация.
Прокуратурата упреква Моника Уит, че е издала секретна информация на Иран, в това число имена на американски сътрудници и детайлности за интервенциите, в които вземат участие. Министерството на правораздаването твърди, че сред януари 2012 година и май 2015 година Уит е работила с членове на Иранската революционна армия след " идеологическо " дезертьорство. Освен на нея, обвинявания са повдигнати и на четирима иранци, които пробвали да конфигурират стратегии за следене и подслушване на компютри на сътрудници на Уит като част от същата интервенция.
Моника Уит е била във военновъздушните сили от 1997 до 2008 година. След отдръпването си от военновъздушните сили, Уит е работила като реализатор на държавното управление в продължение на две години и съгласно ФБР може би е работила като преподавател по британски в Афганистан и Таджикистан.
Уит изчезна в Азия през 2013 година, като в началото версията, че е избягала нямаше, а ФБР я включи в листата си с изчезнали в чужбина американци. По-късно станало ясно, че тя е избягала в Иран, където приела исляма и даже се появила по малкия екран и разказала част от историята си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР