Жена на около 40 г. пострада тежко, вследствие на ухапване

Жена на около 40 г. пострада тежко, вследствие на ухапване ...

Жена е в шок, след ухапване от питбул. Собственикът го гледал в общите части на блока.

Жена на около 40 г. пострада тежко, вследствие на ухапване от домашно куче, след междусъседска свада. Елена Кръстева от Асеновград е касиер и заместник-домоуправител в блок на улица "Васил Левски". На 24.04.19 г. жената извършвала проверка, относно контрола и чистотата на общите части в жилищната сграда. Заради заключена врата на една от таванските тераси и ползването й като лична от жител на блока, възникнал скандал.
В свадата участници първоначално били Елена Кръстева и Лиляна Даскалова, чийто син е "присвоил" помещението, разказват очевидци на случилото се. Заместник-домоуправителят била посрещната агресивно от майката момчето, което ползвало общата тераса. След провеждане на кратък недружелюбен разговор между двете жени, към тях се присъединил и самият ползвател - Петко Даскалов. Веднага след него, към Елена Кръстева се втурнало и огромното домашно куче, порода питбул. В този момент четириногото не било водено на повод, нито имало намордник.
Кучето се нахвърлило към заместник-домоуправителя и я ухапало по лявата подбедрица. Вследствие на силната болка и уплахата, жената припаднала, а съседи, видели случващото се, позвънили на спешен телефон 112. Елена е била откарана в МБАЛ-Асеновград, като й е оказана спешна медицинска помощ и е освободена за домашно лечение. Седмица след инцидента, заради усложнение на раната от ухапването и влошаване на състоянието й, по спешност Елена Кръстева отново е приета в болница, където се е наложила оперативна намеса. Заради случилото се живеещи в блока инициираха подписка, която внасят до община Асеновград и до Районната прокуратура в града. Подаден е и сигнал до Районното полицейско управление.
В жалбата си, подкрепена с подписи, хората молят за скорошни адекватни мерки, спрямо действията на Петко Даскалов. Те настояват за реакция, от страна на компетентните институции, преди да е настъпил нов инцидент, който може да бъде и с фатален край, притеснено обясняват гражданите. Пред Actualno.com все още шокираната Елена сподели болката си от случилото се. Тя разказа, че никога не се е страхувала от кучета и знае как трябва да постъпи в случай на нападение, но след инцидента вече отношението й към четириногите е се е променило. Към момента тя се притеснява дори да излезе от дома си, но това е неизбежно, тъй като се налага всеки ден да посещава болнично заведение за смяна на превръзка на раната.
Собственикът на кучето е срещнал случайно Елена, почти веднага след като тя е била изписана от болницата, и й се извинил. "Извинението обаче не може да върне времето назад. Не ме питайте за шока, който изживях. Какъв човек трябва да си, за да реагираш толкова агресивно", каза през сълзи силно уплашената асеновградчанка. Елена е заместник-домоуправител в жилищния блок повече от 20 години. Тя обясни, че именно заради "присвояването" на общото помещение и кучето, което се разхожда свободно там, никой от живеещите в сградата не смее да се качи към покривната площадка. Жената уточни, че преди около година същото четириного е ухапало и друг жител на блока.
По данни на полицията, пострадалата няма наранявания, които биха могли да се квалифицират като средна или тежка телесна повреда, и по случая е образувана предварителна проверка.

Източник: actualno.com