Жена на 82-годишна възраст е първата излекувана от коронавирус от

...
Жена на 82-годишна възраст е първата излекувана от коронавирус от
Коментари Харесай

Първи излекуван от COVID-19 от дома „Възраждане” в Русе

Жена на 82-годишна възраст е първата излекувана от ковид от потребителите на дома за остарели хора в Русе. Тя е изписана от отделението по инфекциозни заболявания на УМБАЛ „ Канев ” през вчерашния ден, 8 август, след два негативни резултата от PCR проучване в два поредни дни.
В момента дамата е настанена в Кризисен център „ Каритас ”, където ще бъдат преместени и други възрастни хора от вкъщи след изписването им от лечебните заведения, оповестиха от регионалната администрация. Предстои през днешния ден след два негативни PCR теста да бъдат изписани още трима консуматори на дома: мъж на 82-годишна възраст и две дами, надлежно на 77 и 84 години. Оздравели и с идно през днешния ден изписване са и двама души от личния състав на дома за остарели хора „ Възраждане “.
Регионалната здравна ревизия в Русе и Областният действен щаб всекидневно наблюдават обстановката с разпространяването на COVID-19 в региона, а медицинският личен състав на двете академични лечебни заведения „ Канев “ и „ Медика Русе “, както и на Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести „ Д-р Димитър Граматиков – Русе “ поставят всички нужни грижи за приетите в болница пациенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР