Жена на 69 години е в болница след побой и

...
Жена на 69 години е в болница след побой и
Коментари Харесай

69-годишна жена е в болница след побой и грабеж в дома ѝ в с. Дреновец

Жена на 69 години е в болница след побой и обир, осъществени в нощта против неделя във видинското село Дреновец. Извършителите са двама 18-годишни, един от които – престъпно проявен.

Жената е в болничното заведение в Лом. Марийка Димитрова е откарана там от сина си часове след нападението, цялата в синини и кръвонасядания след ударите по тялото ѝ. Макар шокът от станалото да ѝ предизвиква след това загуба на схващане, тя в никакъв случай няма да не помни минутите на ужаса.

В село Дреновец Марийка Димитрова живее сама. За да се защищити от похищения, разчита на куче. То обаче не ѝ е помогнало, защото най-вероятно е било упоено.

Синът на дамата се въздържа от коментар. Докато чака възобновяване на майка си, обмисля инсталирането на камери и системи за сигурност в къщата. На съседи не може да разчита – такива няма.

„ Тя и да е викала, в действителност не е имало кой да я чуе, тъй като на цялата улица всички къщи са обезлюдени”, сподели кметът на с. Дреновец Надя Иванова. По думите ѝ в Дреновец има доста самотно живеещи и те са най-вече дами.

„ Аз бях будна, тъй като чух звук, станах, възпламених всички лампи, само че кучето си лежеше. И аз помислих, че просто ми се е чуло нещо. Когато счупиха стъклото на вратата, блъскат касата и я счупват, напряко ми се нахвърлиха, започнаха напряко да ме бият”, описа потърпевшата.

За побоя нападателите са употребявали и мотички, които са взели от двора на пострадалата. „ Те са обикаляли от много време, наподобява, първо на кучето са създали нещо, с цел да не лае”, посочи тя.

„ Единият се опита да ме блъсне зад вратата, само че закачалката попречи да ме притисне с вратата. Тогава се нахвърли, хвана ме за гърлото с дясната си ръка и стартира да ме души. Аз към този момент усещах, че издишам, напряко си умирах, някаква мощ снабдих, с дясната ръка си промуших палеца под неговата ръка и съумях да го отблъсна”, добави дамата.

За пари нахлулите в дома на дамата са попитали по-късно. „ Питаха къде са златото и парите, само че това стана към този момент, когато бях цялата в кръв и започнах да изгубвам визия за времето, само че не престанах да се боря с тях”, сподели Марийка.

Бях съвсем в безсъзнание, паднах. Тогава взеха един стол да ме ударят, само че аз не изгубих хладнокръвие, подвигнах крайници и ритнах стола. Той удари единия, който наподобява, че падна, и повече нищо не помня.

Жената не може да разпознае нападателите, защото са били с качулки.

Един от двамата причинители на закононарушението живее с родителите си в близост от вкъщи на жертвата. Според техни съседи там втори ден няма никого. Сред тях също има пострадали.

„ Пари не можаха да вземат, тъй като парите не са ги намерили, само че за 2-3 хиляди лв. ми направиха пакости. Пак са тези. Това им е в кръвта. Ние също сме роми, никой не ни е интегрирал. А те не обичат да работят”, разяснява Александър Борисов, гражданин на селото.

Делото се следи от Районна прокуратура – Видин. „ Задържани са и двамата за 72 часа и чакаме искане за непрекъсната мярка „ задържане под стража”, изясни представителят на окръжната прокуратура Владислав Влашев.

Преди по-малко от два месеца другият арестуван в съучастничество бие и ограбва възрастен мъж от прилежащото село Динково. След съглашение с прокуратурата получава 3-годишна условна присъда с 5 години изпитателен период. Сега влизането му в затвор е неизбежно.

„ Ще разгадавам на ориста, не мога да разгадавам на нищо. Те толкоз бързо нахлуха, че нямах опция за никаква самоотбрана”, акцентира Марийка.

„ Такива лица не би трябвало да ги пускат с условни присъди, да ги прибират някъде и повече да не излизат. Те няма да се оправят, и в пандиза няма да се оправят”, добави тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР