Жена на 103 години в Иран се е възстанови, след

...
Жена на 103 години в Иран се е възстанови, след
Коментари Харесай

103-годишна иранка надви коронавируса

Жена на 103 години в Иран се е възвърне, откакто бе инфектирана с ковид, съобщи Агенция Франс Прес, цитирайки държавните медии в страната. Това е станало, макар че статистиката и доказателствата демонстрират, че възрастните хора са най-изложени на риск при болестта.

Жената, чието име не се показва, била приета в болница в болница в централния град Семнан за към седмица, заяви иранската организация ИРНА. И била изписана, откакто изцяло се възстановила, споделил шефът на Медицинския университет в града Навид Данайи.

Това е вторият възрастен пациент, оживял от COVID-19. Другият е 91-годишен мъж от Керман в югоизточната част на Иран. След като боледувал три дни, той се възстановил в понеделник, макар че имал хронични болести, след които хипертония и астма.

Иранските медии не показват по какъв начин са били лекувани пациентите.

Расте броят на жертвите на Ковид-19 в Иран

След като Иран заяви на 9 февруари първия смъртен случай от ковид, той засегна всички 31 провинции на страната.

Смъртните случаи от COVID-19 в Иран през последното денонощие се усилиха със 147, достигайки 1135, а новите – със 1192, с което стават 17 361.

Данни на Световната здравна организация от този месец сочат, че коронавирусът убива 3,4% от инфектираните, само че за хората над 80 години смъртността е 21,9 на 100, сочи изследването, направено взаимно с китайските управляващи, отбелязва БНР.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР