Жена, която твърди, че е била подложена на сексуален тормоз

...
Жена, която твърди, че е била подложена на сексуален тормоз
Коментари Харесай

Психолог обвини в сексуален тормоз номинацията на Белия дом за върховен съдия

Жена, която твърди, че е била подложена на полов тормоз от номинацията на президента на Съединени американски щати Брет Кавано за висш арбитър, разкри самоличността си, с цел да опише историята си, написа " Гардиън ".

В изявление за " Вашингтон пост " Кристин Форд заяви, че случаят е станал през 80-те година на XX век , когато тя и Кавано са били възпитаници.

Според изданието Форд е описала по какъв начин Кавано и негов другар са били пияни , когато са влезнали в стаята й в жилище в Монтгомъри каунти, Мериленд.

Форд описа, че до момента в който приятелят му гледал, Кавано почнал да я опипва и се опитал да я съблече . Когато се пробвала да крещи, той запушил устата й.

Помислих си, че може да ме убие . Той се опита да ме нападне и да ме съблече, сподели 51-годишният откривател по логика на психиката в Северна Калифорния.

Вестникът отбелязва, че Форд е направила контакт посредством анонимна линия през лятото, когато станало ясно, че Кавано е спряган за номинация за арбитър от Върховния съд.

Според изданието в продължение на седмици жертвата отказвала да приказва пред медии , защото се тормозила от гласност, само че в последна сметка решила, че е задължена като жител да опише историята.

В четвъртък Комисията по правораздаване към Сената би трябвало да гласоподава номинацията на Кавано, след което тя ще бъде подложена на избор в Сената, където се изисква просто болшинство, с цел да бъде утвърдена номинацията.

Демократите приканиха ФБР да предприеме следствие.

The Hill оповестява, че ръководителят на правосъдната комисия в Сената Чък Грасли е декларирал, че ще беседва поотделно с Кавано и Форд преди вота в четвъртък.

Демократите в комисията желаеха отсрочване на гласуването поради обвиняванията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР