Жена, която е успяла да избяга от войната в Украйна,

...
Жена, която е успяла да избяга от войната в Украйна,
Коментари Харесай

Новият живот: Украинка роди по спешност в Казанлък, пътувала за Турция

Жена, която е съумяла да избяга от войната в Украйна, роди по неотложност в Казанлък тази нощ.

Раждането е станало в последните минути на 8-ми март. Анастасия и нейни родственици са пътували от Киев към Турция. Вероятно поради хилядите пропътувани километри и стресът раждането настава по-рано.

Насочват Анастасия към най-близката болница. Там тя попада в ръцете на ръководителя на акушеро-гинекологичното поделение в казанлъшката болница доктор Ивана Нихтянова.

Раждането е естествено, като на бял свят се появява момченце - Марк с тегло от 3,5 кг. Лекарите са съумели да настанят в хотел и роднините на Анастасия, които пътували с нея.

" Майката е добре, бебето също. Жената е от Киев. Пътувала е с бащата и бабата - 3 дни от Киев към Турция и в последна сметка роди по неотложност тук ", описа пред Нова тв доктор Ивана Нихтянова.



Това е четвъртото бебче на украински бежанци, което се ражда в България. Навръх 3 март в бургаската болница " Дева Мария " 39-годишната Олена стана майка на момченце - Михайло. На другия ден се появи на бял свят дребната Ана във Варна, откакто майка й напуща Одеса. Още в първия ден на войната 36-годишната Шурена и нейното семейство напущат Украйна. След нея роди и първото си дете в Силистра 19-годишната Оля Ребчук, студентка от Одеса.

Над 43 000 украински жители са влезнали у нас от 24 февруари досега. От Гранична полиция прецизират, че страната са напуснали 20 хиляди. На територията на България сега има към 23 хиляди украинци, бягащи от войната. На границата до този миг са подадени 150 молби за филантропична помощ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР