Жена, която е работела за руската военна разузнавателна агенция, се

...
Жена, която е работела за руската военна разузнавателна агенция, се
Коментари Харесай

Жена агент трябвало да убие Скрипал

Жена, която е работела за съветската военна разследваща организация, се счита, че е направила смъртоносната офанзива с нервнопаралитичния военен газ във Англия, написа в. Daily Mail.

44-годишната Дон Стърджис умря предходната седмица, а 45-годишния й сътрудник Чарли Роули се бори за живота си в болница, откакто са намерили флакон с известно количество от отровното вещество в парка в Еймсбъри. На 4 март в Солсбъри бяха открити в безсъзнание някогашният съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия.

Братът на Роули Матю сподели, че двойката предишния месец е намерила шишенце от парфюм в парка, и са се напръскали с него. Смята се, че флаконът е зарязан от сътрудниците, които преди четири месеца са отровили някогашния съветски разузнавач и щерка му.

Това удостоверява версията, че в групата, изпратена да убие Скрипал е имало и жена, декларира неизвестен следовател от Скотланд ярд.



Руската работа към този момент беше упрекната, че е виновна за нападението в Солсбъри. Детективите имат вяра, че това е осъществено от ГРУ - организацията, в която Скрипал е служил в продължение на към 15 години. Британските публични представители "се приближават до идентификацията на лицата, които считат, че са направили интервенцията ", съгласно вестник The New York Times.

Руски хакери са се пробвали да получат данни от следствието по офанзивите в Солсбъри и Еймсбъри, написа The Telegraph.

Полицай се оплакал, че е бил хакнат мобилния му телефон. Скотланд ярд счита, че съветските служби търсят метод да схванат до каква степен е стигнало следствието по отравянето на Скрипал.

Британските служби за битка с тероризма са събрали над 400 предмета като част от следствието на убийството на британката Дон Стърджис с нервнопаралитичното вещество Новичок в Югозападна Англия.

Четиридесет и четири годишната Стърджис умря на 8 юли, повече от седмица, откакто е била изложена на Новичок край град Солсбъри, където през март със същото вещество бяха отровени съветският двоен сътрудник Скрипал и щерка му.



Партньорът на Стърджис, 45-годишният Чарли Роули, към момента се възвръща в болница, откакто положението му бе сериозно.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР