Жена, доброволец в организацията на Майка Тереза "Мисионери на милосърдието"

...
Жена, доброволец в организацията на Майка Тереза "Мисионери на милосърдието"
Коментари Харесай

Организацията на Майка Тереза в Индия продавала бебета

Жена, доброволец в организацията на Майка Тереза "Мисионери на милосърдието " в Джаркханд, Индия, е била задържана за продажбата на 14-дневно бебе.

Други двама чиновници са били арестувани и разпитвани за възможни други сходни случаи, заяви BBC.

Властите в Джаркханд са създали разкритията след постъпила тъжба.

„ Разбрахме, че и други бебета са били нелегално продавани от центъра “ , обявиха от полицията. Взели сме имената на майките на тези новородени и продължаваме с следствието “, допълниха управляващите.

"Мисионери на милосърдието " поддържа доста центрове за неомъжени дами в Индия. Преди три години обаче организацията стопира да оказва помощ на тези дами с осиновяването поради новите закони в страната.

В отчаянието си пък бездетните родители почнали да купуват бебета нелегално, тъй като тежките закони на страната утежнявали съществено процедурата по осиновяване, като за 2015-2016 година от 12 000 чакащи двойки, единствено 3,011 били утвърдени.

Носителката на Нобелова премия за мир Майка Тереза основава "Мисионери на милосърдието " през 1950 година, когато получава позволение от Ватикана.

Сестринството има повече от 4000 монахини, които дават отговор за голям брой сиропиталища, учебни заведения, приюти и благотворителни центрове по целия свят.

Новородено оцеля, откакто беше заровено седем часа

Как слух за отвлечени деца докара до убийства

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР