Жена, дала клетва за вярност към групировката "Ислямска държава", беше

...
Жена, дала клетва за вярност към групировката "Ислямска държава", беше
Коментари Харесай

Поддръжничка на ИД беше осъдена за заговор за атентат срещу катедрала в Лондон

Жена, дала клетва за честност към групировката "Ислямска страна ", беше наказана във Англия на най-малко 14 години затвор за скрит план за бомбено нахлуване против лондонската катедрала "Сейнт Пол " и непосредствен хотел, съобщи ДПА.

Приелата исляма Сафия Шейх се призна за отговорна през февруари пред лондонски съд в "подготовка на терористични актове " и разпространение на терористични изявления. 37-годишната жена, чието рождено име е Мишел Рамсдън, била задържана, откакто обсъждала подготовката и слагането на експлозиви с служители на реда под прикритие. Според лондонската полиция тя е "проучвала способи и е взела решение за проект за осъществяване на терористочен акт, пътувала е до центъра на Лондон и е отседнала в хотел, с цел да направи разузнаване ". Шейх е дала на служител на реда под прикритие две чанти, в които желала да бъдат поставени експлозиви, и "подготвила думите на клетва за честност към Даеш ( "Ислямска страна ") ", сподели полицията.

Британски специалисти: Русия е плащала на талибани да убиват бойци на обединението

Би Би Си съобщи, че тя е изповядвала изляма от 2007 година, "след като била впечатлена от добротата на съседско мюсюлманско семейство ". По информация на английската медия дамата, която е била наркозависима, е имала "доста проблематично детство ", през което е живяла в домове за деца, а в фамилията й е имало корист с опиати и алкохол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР