Жельо Бойчев Депутатът от БСП Жельо Бойчев се оплака ,че

...
Жельо Бойчев Депутатът от БСП Жельо Бойчев се оплака ,че
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: България република на гражданите ли е, или на банките


Жельо Бойчев

Депутатът от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев се оплака,че Българска народна банка още не е предоставила на Народното събрание, поисканата от краткотрайната комисия, проверяваща договорката ЧЕЗ, информация за поетите задължения на български банки към купувача на активите – пазарджишката " Инерком ".

Бойвеч, който председателстваше тази комисия, напомни, че в утвърждения от Народното събрание преди съвсем месец отчет за следствието бе поискано от Българска народна банка да даде данни за възможното присъединяване във финансирането на договорката сред ЧЕЗ и " Инерком " на " Уникредит Булбанк ", " Първа капиталова банка " и Българската банка за развиване, които се позоваха на професионалната загадка и отхвърлиха да разкрият на депутатите договаряли ли са кредитиране, банкови или други гаранции на компанията на Гинка Върбакова.

" Излишно е да подсещам мястото и ролята на българския парламент по отношение на Конституцията на страната и по волята на българските жители. Надявам се да бъде направено съответното питане към Българска народна банка и тази информация да бъде предоставена “, сподели още Бойчев.

Той попита: " Ние република на българските жители ли сме, или на българските банки ".

" Ако тази информация не постъпи в Народно събрание, ще предприемем съответните дейности по-късно “, закани се Жельо Бойчев, само че стана ясно какви ще са ограниченията..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР