Желязна завеса символизира разделението (и физическо, и идеологическо), установено в

...
Желязна завеса символизира разделението (и физическо, и идеологическо), установено в
Коментари Харесай

Желязната завеса на Литва, Латвия и Естония

" Желязна завеса " символизира разделянето (и физическо, и идеологическо), открито в Европа незабавно след Втората международна война. Според него континентът е разграничен на две - зоната на руско въздействие (в източната част) и зона на страните от Запада.

75 години откакто Уинстън Чърчил за пръв път употребява и разпространява термина " Желязна завеса ", през днешния ден три балтийски страни са на път да вдигнат нова завеса.

Принудени от събитията, министър председателите на Литва, Латвия и Естония основават съглашение, което разрешава на жителите им да пътуват на териториите им, само че не позволява на външни хора да минават границите им, до момента в който пандемията от ковид не отмине.

Така трите страни ще отворят границите между тях от 15 май.
 Саара де ла Сиера - испанският град, който съумява да се защищити от ковид
Испанският град, който съумява да се защищити от ковид

Каква е тайната му

И до момента в който хората от трите някогашни руски републики ще могат да пътуват свободно, балтийска преграда ще блокира туристи от прилежащите Русия, Беларус и Полша, както и пасажери по въздух и море от други места по света.
 Снимка 478652

В момента ситуацията в Естония да вземем за пример е такова, че единствено естонци и задгранични жители с членове на фамилията в страната имат опция да влязат в страната, и то с две седмици наложителна карантина. Другите две републики имат сходни правила.

Според литовското държавно управление, за прибалтийските страни може да се направи заключението, че всяка от тях сполучливо се оправя с разпространяването на Covid-19. И защото се доверяват взаимно на си здравните си системи, те не виждат проблем да отворят границите си една за друга. Това обаче не важи и за останалите страни по света.

Въпреки че в търговски проект Литва, Латвия и Естония би трябвало да отворят границите си доста по-широко, защото туристите от Финландия, Швеция и Полша са тези, които незабавно биха съдействали за стопанската система им, трите страни считат, че се постанова да изчакат, доверявайки единствено една на друга, написа Independent.
 Исландия, коронавирусът и методите им за справяне с домашната изолираност и самотата
Как исландците се борят с ковид

Когато изолацията и самотата вървят ръка за ръка
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР