Железопътното движение в района на полския град Шчечин беше временно

...
Железопътното движение в района на полския град Шчечин беше временно
Коментари Харесай

Спряха влаковете и включиха руския химн: Неизвестни хакери действат в Полша

Железопътното придвижване в региона на полския град Шчечин беше краткотрайно спряно заради влияние на незнайни лица върху системата. Те също по този начин са включвали съветския народен химн и фрагмент от тирада на Владимир Путин. Това съобщи Wyborcza, базирайки се на информация от железопътни чиновници.

Вечерта на 25 август е станал случай, вследствие на който железопътното придвижване в региона на полския град Шчечин е краткотрайно прекратено. Хакерите са употребявали радиочестоти, употребявани в железопътната инфраструктура, и са предали сигнал, който е предизвикал спешно прекъсване на влаковете. След това те са пуснали съветския народен химн и фрагмент от речта на Путин по озвучителните системи.

Според обявата процесът на прекопирване на сигнала за спешно прекъсване, употребен от водачите, не е сложен за техническите експерти. Освен това честотите, на които се предават сигнали за съответни направления, не са криптирани и могат да бъдат открити в общественото пространство.

Хакерите са почнали да излъчват алармения сигнал към 21 часа, който е достигнал до водачите и пунктовете за надзор на придвижването и е предиздвикал влаковете да спрат по линии 273 и 351. Тези направления употребяват разнообразни честоти за алармения сигнал, само че той е бил излъчен съвсем по едно и също време. Известно е също, че са спрели няколко товарни влака.

Твърди се, че сходен случай е станал на територията на Великополското войводство.

Превод: GlasNews.bg / Снимка: Getty Images
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР