Железопътният персонал във Великобритания организира в събота последната от поредица

...
Железопътният персонал във Великобритания организира в събота последната от поредица
Коментари Харесай

Поредната стачка на железопътните служители в Обединеното кралство

Железопътният личен състав във Англия провежда в събота последната от поредност стачки, втората за три дни, откакто най-високата от десетилетия инфлация удари заплатите. Протестът десетки хиляди служащи наруши пътуванията през уикенда за свободното време, като единствено към един на всеки пет влака трябваше да се движи, а в някои региони въобще нямаше влакове. В момента в цяла Англия личният състав от разнообразни браншове е на крайник за повишение на заплатите и по-добри условия на труд.

„ Не може да бъдем излъгани и да приемем тежка договорка за нашите членове “, сподели Мик Линч, общоприет секретар на Железопътния, морски и транспортен съюз (RMT), който е измежду стачкуващите. „ Правителството би трябвало да спре намесата си в тези разногласия, с цел да могат работодателите да реализират съглашение с нас посредством договаряния. “ Той предизвести, че са евентуални по-нататъшни стачки, в случай че не може да се реализира компромис по отношение на нарастванията на заплатите и изискванията на труд.

Въпреки това министърът на превоза Грант Шапс сподели, че „ координираният метод “ на синдикатите демонстрира, че те са „ демонски решени да причинят колкото се може повече несгоди “.

Блокирането на придвижването в събота, което ще удари почитателите на футбола и крикета, запътили се към мачовете, както и посетителите на фестивала, туристите и летовниците, ще се разпростре и в неделя сутринта. Това е продължение от митингите в четвъртък и стачката на транспортната система на Лондон в петък.

Официалните данни от сряда демонстрираха, че инфлацията в Обединеното кралство доближава 40-годишен връх от над 10 %, откакто растящите цени на храните и силата засегнаха милиони. Централната банка на Англия предвижда, че инфлацията ще надвиши 13 % тази година, а английската стопанска система ще изпадне в дълбока и дълга криза.

Железопътните стачки провокират разнопосочни отзиви, като някои показват отчаяние, само че други поддържат служащите. „ Имам всички благосклонности на света към тях “, сподели 26-годишният съветник по асортимент на личен състав Грег Елууд пред AFP тази седмица в извънредно тиха гара Юстън в Лондон. " Всеки обича да се пробва да разделя хората, само че това е нещо, към което хората би трябвало да се придържат ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР