Железопътният оператор Central Japan Railway Co. няма да постигне целта

...
Железопътният оператор Central Japan Railway Co. няма да постигне целта
Коментари Харесай

Плановете за пускането на най-бързата влакова линия в света се отлагат

Железопътният оператор Central Japan Railway Co. няма да реализира задачата си да пусне в употреба най-бързия трен в света до 2027 година посредством свързване на Токио и Нагоя благодарение на технология за магнитна левитация, оповестиха от компанията, представен от Блумрбъг.

Железопътният оператор не съумя да стартира строителството в Шизуока, макар че са минали шест години от подписването на контракт за строителство на тунел в префектурата. Проектът на стойност 9 трлн. йени (59,5 милиарда долара) от дълго време се сблъсква с съпротива от локалното държавно управление заради опасения, че изкопаването на тунела ще повлияе на равнищата на речните води.

Япония е известна със своите бързи влакове-стрели, част от огромната железопътна инфраструктура на страната. През 2016 година държавното управление утвърди заем от 3 трлн. йени, с цел да помогне на Central Japan Railway да финансира линията Chuo Shinkansen maglev, която дава обещание да транспортира пасажери сред Токио и Нагоя за почти 40 минути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР