Железопътният и автобусния транспорт се нуждаят от подкрепа и инвестиции

...
Железопътният и автобусния транспорт се нуждаят от подкрепа и инвестиции
Коментари Харесай

Необходимо е синхронизиране на разписанията на жп и автобусните превозвачи

Железопътният и автобусния превоз се нуждаят от поддръжка и вложения в своето развиване в идващите години, бе установено на договарянията за целите на възможното съдружно държавно управление в региона на превоза.

За жп превоза бе препоръчано да се форсира модернизацията и подобряването на качеството на услугите. Важно е и създаване на жп инфраструктура, която да разрешава обезпечена скорост по цялото трасе.

Модернизирането на жп превоза би трябвало да стартира с пазаруване на 20 хибридни локомотива, още 25 електрически мотриси, както и 150 съвременни вагона. Това обаче изисква вложения, само че и хора, които да могат да ги ръководят. А в България няма нито един човек, който да схваща от високоскоростни влакове.

Много значимо е и синхронизирането на разписанията на жп и на автобусния превоз. Това може да се реализира с създаване на Национална транспортна система. Сега всеки от тези сегменти от бранша е „ самостоятелен “ от другия. Но постоянно компаниите от автотранспорта, които са частни, се оправят доста по-добре. Те по този начин са организирали работата си, че нормално изпреварват жп превоза при обслужването на пасажерите. На доста места рейсовете минават, събират хората и след това влаковете пътуват празни.

Предложено бе също да се мисли и за обединяване на Национална компания " Железопътна инфраструктура ", Холдинг " БДЖ " ЕАД и " Транспортно строителство и възобновяване " ЕАД в " Български железници ".

В вероятността на Зеления преход в Европейски Съюз е подчертана потребността от помощ на автобусния превоз, с цел да се оправят с условията за декарбонизация. Сред ограниченията може да бъдат и електрификация на автомобилния парк и поощряване на създаването и потреблението на еко горива.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР