Железопътните услуги около Амстердам бяха почти преустановени днес, след като

...
Железопътните услуги около Амстердам бяха почти преустановени днес, след като
Коментари Харесай

Нидерландия: Стачка в жп транспорта спря влаковете до и от Амстердам

Железопътните услуги към Амстердам бяха съвсем прекратени през днешния ден, откакто следващата стачка на чиновниците в железниците удари нидерландската столица, спирайки интернационалните услуги и засягайки линиите, които обслужват натовареното интернационално летище " Схипхол ", съобщи Асошиейтед прес.

" Евростар " (Eurostar), компанията, която обслужва линията сред Лондон и Амстердам, заяви, че влаковете няма да пътуват до Ротердам или Амстердам, а " Талис " (Thalys), чиито влакове пътуват до Франция, Нидерландия и Белгия, предизвести пасажерите, че услугите ѝ ще бъдат нарушени.

" Схипхол " осведоми на уеб страницата си, че придвижването на влаковете е лимитирано или несъществуващо, макар че два влака на всеки час ще пътуват от и за летището от централния град Утрехт.

Това е следващият удар по амстердамското летище, което се сблъсква през летния сезон с нарушавания и дълги опашки за прекосяване през инспекциите за сигурност поради следпандемичния скок на пътуванията и дефицита на личен състав.

" Пътуващите до Амстердам са предизвестени да употребяват различен превоз ", разгласи " Схипхол " и прикани хората, които употребяват таксита да споделят пътуването си.

Железопътните служащи стачкуват за по-високи заплати и по-добри условия на работа. Високопоставени представители на синдикатите обявиха, че те са сложени под несъразмерен напън поради дефицита на личен състав в националната жп мрежа и се нуждаят от доста нарастване на заплатите предвид на покачващата се инфлация, която удари Нидерландия и останалия свят, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР