Железопътните превозвачи от страните членки на ЕС ще имат право

...
Железопътните превозвачи от страните членки на ЕС ще имат право
Коментари Харесай

Двойно скачат глобите за замърсяване или неправилно пресичане на жп гара и релси

Железопътните превозвачи от страните членки на Европейски Съюз ще имат право на достъп до железопътната инфраструктура у нас и до обслужващите уреди за осъществяване на всички типове железопътни услуги за транспорт на пасажери и товари при обективни, недискриминационни и транспарантни условия. Това взеха решение депутатите с признатите на второ четене промени в Закона за железопътния превоз.

Изпълнителният шеф на Изпълнителната организация " Железопътна администрация " може да ограничи правото на достъп за осъществяване на транспорт на пасажери сред железопътни гари, ситуирани на територията на България, в това число по различен маршрут, когато подобен транспорт към този момент се прави въз основа на контракт за публични услуги за железопътен транспорт и може да докара до нарушение на икономическото равновесие на контракта.

Националната компания " Железопътна инфраструктура " /НКЖИ/ ще дефинира условията към претендентите, изискванията и реда за издаване, възобновяване, изменение или лишаване на обединен документ за сигурност на железопътни предприятия с област на активност в Република България. Сертификатът ще се издава за период до пет години и ще се възобновява след подаване на заявление от железопътното дружество. Изпълнителната организация " Железопътна администрация " ще води народен указател на транспортните средства, който дава отговор на общите спецификации за националните регистри на транспортните средства, според акт на Европейската комисия.

С санкция от 20 до 50 лева ще се санкционира лице, което замърсява приемното здание на гара или спирка, пероните, железопътните коловози, линии и уреди в гара или междугарие, плануват още признатите промени в закона. Същата ще е санкцията и за тези, които минават през железопътни линии или железопътни уреди в гара или междугарие, или през гаровите коловози и стрелки отвън зоната, избрана за прекосяване, без особено позволение за това. Досега минималната глоба за сходни нарушавания беше 10 лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР