Железопътните и автобусните оператори бяха предупредени да обмислят затваряне на

...
Железопътните и автобусните оператори бяха предупредени да обмислят затваряне на
Коментари Харесай

В Лондон може да затварят част от градския транспорт

Железопътните и автобусните оператори бяха предизвестени да обмислят затваряне на части от системата за публичен превоз, с цел да предотвратят пренаселеността, откакто хиляди пасажери се върнаха на работа за първи път след налагането на блокирането, написа английският вестник The Times, представен от " Фокус ". 
Министърът на превоза Грант Шапс, съобщи, че чиновници са били ситуирани за поддържане на обществено разграничаване, предупреждавайки, че вагоните може да могат да транспортират единствено 10 на 100 от естествения си потенциал.
Правителствените насоки, оповестени във вторник, приканиха операторите да употребяват „ цялостния набор от налични оперативни реакции “, с цел да предотвратят скупчването, в това число да кажат на пасажерите да „ стоят настрани или да се разпилян “.
Те обаче не съумяха да предотвратят скупчването на пасажери в елементи от системата за публичен превоз, изключително в Лондон, където броят на пасажерите в метрото е повишен с съвсем 9% спрямо предходната седмица.
Пътищата също бяха по-натоварени през утринния час-пик, като тапи бяха регистрирани в Лондон, Манчестър, Нюкасъл и Лийдс.
Това става вследствие на края на блокирането, наложено преди повече от седем седмици, с цел да се управлява разпространяването на ковид. За първи път е позволено на хората, които не могат да работят от у дома, да се върнат на работното място, рестриктивните мерки за извършения навън са отстранени и на някои магазини е позволено да отворят още веднъж.
Правителството е предизвестило пасажерите да заобикалят публичния превоз като цяло, като се предлага на хората да вървят, да карат колело или да употребяват колата.
Изказвайки се по Sky News, Шапс сподели: „ Молим хората да бъдат доста рационални и да не се струпват назад в публичния превоз. Дори когато всички влакове и рейсове се върнат в придвижване, няма да има задоволително място.
„ Много е значимо да осигурим задоволително място в публичния превоз за основни служащи, хора, които нямат друга опция. “
Покритията за лице се предлагат, само че не са законово условие, до момента в който държавните насоки, оповестени през вчерашния ден, препоръчваха хората да не се обръщат с лице към другите, с цел да предотвратят разпространяването на вируса.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР