Железопътната полиция в китайския град Джънджоу използва умни очила, за

...
Железопътната полиция в китайския град Джънджоу използва умни очила, за
Коментари Харесай

Китайски полицейски очила разпознават престъпници

Железопътната полиция в китайския град Джънджоу употребява умни очила, с цел да сканира лицата на пасажерите и да разпознава търсени от закона. Уредите, които наподобяват на Гугъл Glass, към този момент са помогнали за залавянето на седем нарушители и 26 извършители с подправени документи, оповестява формалният вестник на Комунистическата партия "Женмин жибао ".

Умните очила са свързани с база данни, с която съпоставят лицата на минувачите с азбучник от портрети на обвинени в разнообразни закононарушения. Според У Фей, изпълнителен шеф на LLVision Technology, която е създала уредите, идентификацията лишава 100 милисекунди.

В Китай за пътешестване с трен са нужни персонални документи. Целта е да бъде попречено на хора с огромни задължения да се возят по високоскоростните линии и да се ограничи придвижването на малцинства с иззети документи.

Китайските управляващи построяват система за различаване, която ще може да разпознава всеки един от 1.3-те милиарда поданици на страната за по-малко от три секунди. Програмата е подложена на критика от бранителите на човешките права, съгласно които това е неприемливо потребление на технологията за интервенция в персоналния живот на хората.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР