Желето от малини за зимнина може да консумирате с палачинки,

...
Желето от малини за зимнина може да консумирате с палачинки,
Коментари Харесай

Желе от малини за зимнина

Желето от малини за зимнина може да консумирате с палачинки, чийзкейк или както вие обичате.

Необходими Продукти

● малини - 2 кг
● захар - 1 кг
● лимонена киселина - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

Малините се измиват и отцеждат. Слагат се в тенджера. Към тях се прибавя 200-300 грама от захарта. Слага се на котлона.

Завира се до приемане на лепкава примес, като от време на време се разбърква. Оставя се настрани, с цел да се охлади за най-малко половин час.

Същото се повтаря още 2-3 пъти. Завира се, като от време на време се разбърква, охлажда се и още веднъж най-малко 3 пъти.

След последното завиране се приготвя тенджера с тензух. Сместа се изсипва вътре. Поставя се, тъй че да се отцеди и семките да останат в тензуха, а останалата част от сместа да изтича в тенджерата и ще се употребява за желето.

След като всичко изстине, с ръце може да се доизцеди. Сместа в тензуха се изхвърля. В тенджерата с малиновия сок се прибавя останалата захар. Вари се до приемане на мечтаната плътност. Тя се ревизира, като се изкарва върху чинийка, оставя се за малко да изстине и се минава през средата с лъжица.

Когато сместа добие мечтаната плътност, се прибавя лимонената киселина. Вари се за още 5 минути малиновото сладко, като котлонът се понижава.

Готовото малиново желе се сипва в авансово готови и изцяло сухи бурканчета. От тази доза излизат 4 бурканчета. Слагат се капаци. Бурканчетата се подреждат в тенджера и се заливат с вода.

Температурата на водата би трябвало да се съобрази с топлината на бурканите, с цел да не се счупят. Варят се 15 минути след завиране.

Избрах да подготвя желе, а не сладко, тъй като малините имат много семки.

Желето от малини за зимнина е готово. Може да консумирате с палачинки, чийзкейк или както вие обичате.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР