Желето от кафе е десерт, приготвен от от черно кафе

...
Желето от кафе е десерт, приготвен от от черно кафе
Коментари Харесай

Желе от кафе - хитът сред десертите в Япония!

Желето от кафе е десерт, подготвен от от черно кафе и желатин. Въпреки че в миналото е било всекидневно за английските и американските готварски книги, в този момент е най-разпространено в Япония, където може да се откри в множеството заведения за хранене и магазини.

Желето от кафе е било направено за първи път в клон на японски магазин за кафе през 60-те години на предишния век и е станало известно в цяла Япония.

Кафеното желе е леко и не прекомерно сладко, макар че можете да настроите сладостта съгласно вашите желания. То е съвършено като десерт след вечеря. Желираното кафе е освежаващо и студено и това го прави страховит десерт за лятото.

Благодарение на невероятния му усет и простотата на приготвянето му този десерт е един от най-често приготвяните десертите в Япония. Най-подходящо е еспресото поради прелестния мирис, който придава.

Когато вършиме желето, имайте поради, че би трябвало да се втвърди в подобаващ съд. Плитък тиган или тава са подобаващи, с цел да се сътвори тъничък пласт желе, който по-късно да бъде нарязан на кубчета.

Може несъмнено да бъдат употребявани дребни чашки и желето да бъде сервирано, без да е нарязано. Ако търсите необикновен и запаметяващ се десерт, това японско прелъщение е тъкмо за вас.

Нужни са ви:

 Желе от кафе Снимка: The Spruce

2 чаши кафе

2 супени лъжици захар (коригирайте количеството захар по отношение на вашите предпочитания)

1 супена лъжица желатин на прахуляк (смесен с 4 супени лъжици вода)

Как да го направим

Поставете кафето и захарта в тенджера. Загрява се съвсем до шупване, като тогава спирате топлината. Изсипете желатиновата примес и разбъркайте добре, до момента в който се разтвори. Когато се охлади, изсипете в чаши или в различен подобаващ съд. Приберете го в хладилника, до момента в който изцяло се стегне.

Преди да го сервирате, може да го декорирате със сметана и шоколадов сос. Сервирането е въпрос на усет и въображение, само че сигурно ще впечатлите всички към масата с този необикновен десерт.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР