Желатинът се състои главно от протеини, вода и минерални соли.

...
Желатинът се състои главно от протеини, вода и минерални соли.
Коментари Харесай

Желатин – за здраве, красота и дълголетие

Желатинът се състои основно от протеини, вода и минерални соли. Той е употребен от производителите на храни като текстура за даване на хранителна добавка в храни с ниско наличие на мазнини и други модифицирани храни.

Желатинът е безвкусно, полупрозрачно вещество, получено от преработката на странични скотски артикули, като съединителна тъкан и кости при което се извлича колаген, неразтворими влакнести протеини. Веднъж извлечен и подготвен в прахообразна форма той може да се разтваря в горещи течности. Желатинът съдържа половината от 18 съществени аминокиселини, нужни за оцеляване.

В предишното, хората са употребявали колкото е допустимо повече елементи от тялото на животните за храна. Нашите предшественици са консумирали всички желатинови богати хрущялни елементи. Месата на органите на животните също са били употребявани за храна, костите са били варени в бульон. Това е било от значително значение за оцеляването на хората. Съвсем от скоро ние започнахме да ядем единствено мускулно месо, като се лишаваме от потребните субстанции, които останалата част на тялото на животните може да ни обезпечи.

1. Желатинът е потребен за костите и ставите

Желатинът съдържа доста аминокиселини, значими за подкрепяне на попречване на уязвимост и недъгавост на хрущялите в ставите. Желатинът е с противовъзпалителни свойства, понижава болките и възпалението при артрит.

2. Желатинът усъвършенства храносмилането

Желатинът има неповторимо свойство на привличане на течните молекули, когато желатин на прахуляк се разтваря във вода. Това прави смилането на сготвени храни по-лесно.

Когато варените храни се сервират със желатин - храносмилането е по-лесно и водата се вкарва още веднъж назад в храните. Желатинът естествено се свързва с водата и оказва помощ на храните по-лесно да се движат през храносмилателния тракт.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР