Желанията на Лозан Панов водят до задълбочаване на институционалната криза

...
Желанията на Лозан Панов водят до задълбочаване на институционалната криза
Коментари Харесай

Цветанов размаза Лозан Панов и му зададе много важен въпрос за "Наглите"!

Желанията на Лозан Панов водят до задълбочаване на институционалната рецесия в правосъдната система. От години следим едно опълчване сред Върховен касационен съд и прокуратурата. Това не е добре, тъй като пада коефициентът на потребно деяние. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията.

Ние предприехме редица ограничения за правосъдната промяна. Тя може да се случи без да се вършат промени в прокуратурата. За образец ще дам " Наглите ". Прокуратурата няма нищо общо с тяхното предпочитание за предварително освобождение. Всичко е в ръцете на съда. На първа инстанция съдът е одобрил техните претенции. Това няма нищо общо с измененията в закона. Искам да попитам господин Панов, какъв е неговия коментар? Не желая политиците в България да се намесват в несъгласията сред Върховен касационен съд и прокуратурата.

Висшият правосъден съвет също беше подложен на доста рецензии, само че този Висш съдебен съвет избра и основния прокурор, и ръководителя на Върховен касационен съд, добави той. Никога не съм пил кафе с основния прокурор. Той е обществена персона и би трябвало да внимава какво прави. Не мога да дам оценка за този диалог в ЦУМ. За него се изприказва доста. Политиците не би трябвало да дават оценки. Отчетност от страна на прокуратурата към този момент ще има. Аз съм уверен, че с антикорупционното законодателство ще можем да противодействаме на този кусур. Това е приоритет на държавното управление, безапелационен беше Цветанов.

Имаме проблем с каналите за трафик на мигранти. Мащабът сега е доста по-малък, в сравнение с преди няколко години. От трафик на хора се печели годишно повече от 30 милиарда $, сочат данните на Организация на обединените нации. Държават поставя старания, с цел да противодейства. Последният случай е разрушения канал на аерогарата. Едно възпиращо оборудване на границата не може да ограничи на 100% бежанския поток. Службите поставят всички старания, с цел да се спряват с този проблем. Българска социалистическа партия са в правото си да приказват и подлагат на критика държавното управление, тъй като са съпротива, само че не са в правото си да приказват неистини. Днес направиха още веднъж тъкмо това. Твърдят, че отпуснатите 160 млн. евро не са усвоени, а това не е по този начин, съобщи той. Исканията на служителите на реда са увеличение на заплатите са основателни.

Аз съм уверен, че средства има. Трябва да се направи добър разбор и какъв бюджет ще приемем за идната година. Всичко е въпрос на диалози. В момента не сме в положение да се усилят незабавно заплатите, само че ще създадем всичко допустимо това да се случи в най-кратки периоди. Трябва да има разговор, с цел да намерим най-хубавото решение, прикани Цветанов. Нямаше никакви учредения да се желае оставката на Димитър Главчев. Това беше политически блъф. Българска социалистическа партия са ясни. Те желаят да се задържат на вълната, на която се качиха след президентските избори, само че виждат, че тази вълна ги захлупва. Не стопират да приказват лъжи. Нашето ръководство стартира със срещи на премиера Бойко Борисов с Еманюел Макрон и Ангела Меркел, а тяхното последно ръководство стартира със заграждения към Народното събрание, приключи Цветанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР