Желанието за използване на сладки храни възниква, когато се изложи

...
Желанието за използване на сладки храни възниква, когато се изложи
Коментари Харесай

Защо жадуваме за сладко и как да намалим желанието за въглехидрати

Желанието за потребление на сладки храни поражда, когато се изложи на центъра на удоволствието. Тоест, когато един човек е уплашен, тялото му се стреми да задейства центъра за наслаждение и затова има потребност от позитивни страсти, а мнозина получават тези страсти посредством потреблението на сладко (бързи въглехидрати).

Яденето на високо питателни храни и постоянни тренировки (т.е. минимизиране на стреса) ще понижи апетита за захар. При такива условия гладът няма да възникне в продължение на 4-6 часа и тялото няма да изисква въглехидрати.
Защо ви се хапва нещо сладко СЛЕД ястие
За доста хора яденето на десерт (или шоколад) след хранене е табиет. Вместо физиологично предпочитание за захар, желанието се появява просто з...
Прочети повече
Защо жадуваме за сладкиши?

Да вземем елементарен образец. Ако в почивния ден не вършиме нищо, с изключение на да гледате телевизионни излъчвания, тогава броят на „ визитите “ на хладилника ще се усили доста денем. Или може да се случи, в случай че вършиме нещо, което не ви доставя наслаждение, т.е. не получавате позитивни страсти.

Всъщност всичко е просто: доста хора „ улавят “ неприятни моменти със сладкиши. Ако разгледаме обстановката от научна позиция, тогава желанието за бързи въглехидрати е породено от ниското произвеждане на серотонин („ хормон на щастието “). Серотонинът се създава от молекули триптофан, които са доста дребни спрямо други молекули. Тъй като заради размера си триптофанът не може да се конкурира с огромни протеинови молекули, последните се употребяват от тялото преди всичко. И в случай че протеинът не е задоволителен, тогава има потребност от триптофан.

Но главният проблем е, че триптофанът, за разлика от протеиновата молекула, няма хранителна стойност. Тоест тялото няма да може да се насити, ще получи единствено кратковременно наслаждение (приблизително за половин час), защото кръвообращението ще се форсира, а по-късно ще се появят уязвимост и възприятие на апетит.

Как да понижим желанието за въглехидрати
3-те най-хубави неща, с които можете да замените сладкото
Стевия Стевията е от семейство Сложноцветни и пораства в субтропичните и тропичните региони на Южна и Централна Америка, като също по този начин не...
Прочети повече
За да намалите желанието за консумация на сладко, десертът би трябвало да се яде след в действителност добра закуска, обяд или вечеря, а не на празен корем. Особено значимо е това предписание да съблюдават тези, при които мозъчния кръвоток е проблематичен, по-специално, страдат от:

·  мигрена;

·  епилепсия;

·  пристъпи на суматоха и други болести.

Можете да подмамите тялото си да понижи желанието за въглехидрати, като извършите следното:
Сладко от ягоди за зимата - освен вкусно, само че и здравословно
Всеки човек най-малко един път в живота си е опитвал сладко от ягоди. Никое друго зрънце не може да се съпостави с аромата на това зрънце, заложе...
Прочети повече
1. Задоволете центъра за наслаждение с извънредно позитивни страсти, а не с храна. Просто правете това, което харесвате, или най-малко се разходете на чист въздух. Тогава не е нужно да употребявате изкуствени източници на наслада, т.е. не желаете сладко.

2. Използвайте препарати от хром пиколат.

3. Достатъчно е да поставите няколко капки под езика на Gymnema Sylvestre и блокирането на вкусовите рецептори е обезпечено за най-малко час, т.е. използването на сладки храни няма да провокира приятни чувства и надлежно нуждата от въглехидратите ще изчезнат.

4. Не купувайте сладкиши. Няма да пазарувате през нощта, нали? Особено след 22:00 часа, когато количеството захар в организма понижава на физиологично равнище.

5. Сладкото може да се употребява единствено след пълноценна питателна храна

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР