Желанието на централните банки да стимулират икономическия растеж и инфлацията

...
Желанието на централните банки да стимулират икономическия растеж и инфлацията
Коментари Харесай

Банки в Дания вече предлагат 20-годишен ипотечен кредит без лихва

Желанието на централните банки да подтикват икономическия напредък и инфлацията води до някои странности. Дания, където лихвите по ипотечните заеми от дълго време са ниски, реализира нов връх, написа Bloomberg.

В сряда Nordea Bank Abp заяви, че ще стартира да предлага 20-годишни ипотечни заеми без рента. Нещо повече, по-рано тази седмица Jyske Bank A/S е подготвена да ви даде 10-годишен заем за жилище с негативна рента от 0,5% - т.е. банката ще ви връща пари всеки месец. Наскоро Nordea промени разпоредбите си по този начин, че да разрешават и заеми до 30 години с негативни лихви.

" Очакваме това да способства за повишението на цените на парцелите ", споделя Лис Нитофт Бергман, основен анализатор в Nordea. Макар това да е добра вест за притежаващите жилища, Бергман показва, че сходно развиване е плашещо.

" Неприятно ми е да си помислям, че има вложители, които са подготвени да дадат заем за 30 години и да получат едвам 0,5% назад ", споделя тя. " Това демонстрира какъв брой уплашени са вложителите в актуалната обстановка и по какъв начин чакат да отнеме доста време преди нещата да се подобрят ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР