Желанието на производителите на смартфони да не спират да ни

...
Желанието на производителите на смартфони да не спират да ни
Коментари Харесай

Изкуствената кожа, която ще промени начина на общуване

Желанието на производителите на смарт телефони да не стопират да ни оферират нововъведения е подбудено и от жестоката конкуренция на софтуерния пазар. И с цел да изпъкне един производител пред различен, ексцентричните хрумвания са водещи.

Поредната идва от екип учени от Сорбоната, Университета в Бостън и Telecom ParisTech. С общи старания те основават изкуствена кожа, която може да промени метода, по който споделяме посредством смарт телефоните си и да е първата стъпка към ерата на антропоморфните устройства - с човешки характерности.

Прототипът носи името Skin-On и главната му цел е да имитира човешката кожа и да ни даде опцията да направляваме устройствата си посредством разнообразни придвижвания . Има две версии - по-опростена и по-сложна, позволяваща ни повече варианти.
 Снимка 448755

Изкуствената кожа е сензитивна като същинската на разнообразни докосвания - като глезене, гъделичкане, лек напън и така нататък На тях парчето кожа реагира с разнообразни страсти - смеещо се дребосъче за гъделичкане и яростно за щипане да вземем за пример.

Фината повърхнина на изкуствената кожа е съчетана със способността за чувство на разнообразни въздействия на дермата и хиподермисния пласт, а еластичността на имитиращата човешка кожа разрешава да й влияем посредством придвижвания.
 Снимка 448753

Всичко това е реализирано с два пласта силикон с друга конструкция, сред които са вградени доста тънки проводници, настоящи като датчици . Всичко това се потапя в специфична примес и се структурира, с цел да прилича оптимално човешка кожа, написа Independent.
 Снимка 448757

Skin-On може да се закрепва за разнообразни устройства, като смарт телефони, таблети или пък за тъчпада на преносимия компютър. Според основателите на прототипа, и зкуствената кожа разрешава на устройствата безусловно да усещат потребителя .
 Снимка 448754

Досега сходни технологии оставаха в областта на роботиката, само че навлизането им и в технологиите, които използваме всекидневно, сигурно ще ни показа едно друго преживяване.
 SkinVision - мобилното приложение, което открива рак на кожата
Мобилното приложение, което открива рак на кожата

Приложението работи с 95% старание и е гратис

А шегата, че телефонът е естествено продължение на ръката ни придобива един нов, по-буквален смисъл.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР