Желанието на привържениците на Ливърпул да видят отбора си шампион

...
Желанието на привържениците на Ливърпул да видят отбора си шампион
Коментари Харесай

Робъртсън: Феновете ни тласкаха към тази титла през целия сезон

Желанието на последователите на Ливърпул да видят тима си първенец на Англия е висшата мощ, която тласкаше тима към купата през целия сезон, съобщи левият бек Анди Робъртсън.

" Това не се е случвало от 30 години и бихме платили с каквото имаме, с цел да честваме пред цялостен стадион. Не ни е било писано, само че ще има и други мотиви да се съберем, а почитателите рано или късно ще се върнат, тъй като футболът е за тях. За всеки един от тях. За всеки, който е изпитвал болежка през тези 30 години. Ние го направихме поради тях, тъй като чакаха прекомерно дълго да видят този трофей ", сподели той за клубния уеб страница.

" Направихме го точни поради почитателите и с помощта на почитателите, които ни тласкаха неуморно към купата през целия сезон. Всички тези всеобщи старания бяха хвърлени, с цел да имаме шампионски банер над главите ни ".

Ливърпул стана първенец и на процедура на 25 юни, само че трябваше да чака последното си домакинство, с цел да получи купата на Англия. Футболистите означиха това с 5:3 против Челси и събраха 96 точки, до момента в който през предходната година имаха 97 и останаха на второ място. Този път обаче " алените " са първенци и капитанът Джордан Хендерсън, който не игра поради травма, подвигна още един значим трофей.

" Миналата година спечелихме Шампионската лига и получихме медалите пет минути след края на мача. Всичко стана доста бързо. Този път обаче трябваше да играем и да чакаме, тъй като станахме първенци прекомерно рано. Може би резултатите не бяха най-хубавите, само че играхме обичайно ", продължи левият бек на шотландския народен тим. " Срещу Челси в огромна степен доказахме за какво сме първенци. След карантината позволяваме ненапълно глупави голове, само че пък в този мач вкарахме страхотни попадения. Точно по тази причина сме първенци, тъкмо по тази причина спечелихме против Челси и тъкмо по тази причина сме толкоз доста пред всички други. Сега към този момент сме и с трофея. Няма да смъквам медала няколко дни. На кого му писва да печели титли? На никого, в никакъв случай! " Знаем, че всички тимове ще бъдат по-добри следващата година, само че от нас зависи дали ще бъдем още веднъж на това място. Трябва още веднъж да се хвърлим с всички сили за втора поредна купа и аз персонално имам вяра, че ще я спечелим ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР