Желанието и умението за защита на националния интерес трябва да

...
Желанието и умението за защита на националния интерес трябва да
Коментари Харесай

Паргов: Фандъкова е изхабена, търсим втори Румен Радев за кмет на София

Желанието и умеенето за отбрана на националния интерес би трябвало да бъде главен аршин при избора на претенденти за евродепутати. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов в предаването " Денят стартира " с Георги Любенов по БНТ1.

Според водача на столичните социалисти това е критерият и за оценка на свършената работа на всички евродепутати в сегашния мандат, без значение от коя политическа партия са те.

" Когато един евродепутат способства за решение на един или различен проблем на българските жители в границите на Европейския съюз, тогава оценката за неговата работа ще бъде позитивна, разяснява Паргов. - Най-новите статистики демонстрират, че задграничните вложения в България понижават. Какво направиха българските евродепутати в тази посока? Защо статистиките не са положителни? Проблема на българските превозвачи също го изпуснаха. Той е резултат от пасивността на българската политика по време на европредседателството ни. Евродепутатите демонстрираха интензивност неотдавна, за което заслужават почит. В последна сметка - битката продължава, търсят компромис, нека решението да бъде в интерес на българските превозвачи ".

Калоян Паргов изясни, че идното съвещание на Конгреса на Българска социалистическа партия идната събота би трябвало да очертае рамката за присъединяване на партията в евроизборите, както и да одобри платформата.

" Няма да подреждаме листи, нито ще включваме или изключваме някого, разяснява още той. - Интересът на медиите към подреждането на листите на Българска социалистическа партия за евроизборите е нещо обикновено. Случващото се при нас го има във всички партии, не е нещо невиждано и неповторимо. Просто Българска социалистическа партия е малко по-отворена към медиите и обществото ".

Председателят на Българска социалистическа партия - София добави, че платформата на партията за евроизборите ще стъпи върху документа " Визия за България ".

" И след Конгреса този документ ще остане отворен и ще бъде допълван, сподели той. - " Визия за България " цели да придобие по-широка поддръжка. В този документ са посочени главните цели, по които ние желаеме България да заеме почтено място в европейското семейство. Най-важният от тях е увеличение на приходите на всеки жител, с цел да може той да води заслужен живот като същински европеец ".

За идните през есента на тази година локални избори Калоян Паргов разгласи, че ще може да приказва в конкретика след приключването на европейските през май.

" През юни ще имаме цялостна изясненост за всичко във връзка с локалните избори, разяснява той. - Евроизборите ще бъдат завръзката, а локалните - развръзката тази година. Ние още през 2017-а обявихме, че за кметската кандидатура за София ще заложим на модела " Румен Радев " от президентските избори. Ще се опитаме в акцията оптимално да разтворим ветрилото, търсим надпартиен претендент с необятна социална поддръжка. Това е концепцията ни за София и решително вървим в посока осъществяването й ".

Калоян Паргов сложи доста добра оценка на работата на общинските съветници от Българска социалистическа партия, които макар че са единствено 7 в този мандат, съумяват да пазят престижа си на съществена опозиционна мощ в СОС.

" Ахилесовата пета на нашите съперници от ГЕРБ е в това, че не съумяват да осъществят политиките си в града и натрупат отрицание от хората, разяснява ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в СОС. - ГЕРБ наподобяват на " Титаник ", а ремонтът на улица " Граф Игнатиев " ще изиграе ролята на огромния айсберг за тях. Корабът явно потъва. Изследванията, които вършим, демонстрират, че от ден на ден хора се възмущават и нямат доверие на това ръководство на София. Кметът Йорданка Фандъкова към този момент е известна измежду жителите на София с политиката " ремонт на ремонта " и " надзор на контрола ", което на процедура е нелепост и демонстрира управническо изтощение ".

Според ръководителя на Българска социалистическа партия - София бъдещето принадлежи на новия социализъм.

" Това не е социализмът на Сталин, безапелационен е Калоян Паргов. - Това е друг вид социализъм, който допуска плуралистична система, господство на закона, правова страна, антирадикализъм, антимилитаризъм. Новият социализъм допуска страна, учредена на взаимност и правдивост, на независимост на самодейността изключително на обособения човек, който да може да развива гениите си и да ги осъществя. Ценностите на православното християнство да са фундаментът на обществото. Новият социализъм не е еднопартийна система, властнически режим, тирания... Новият социализъм значи отстояване на националните интерес. Хората ценят това. Те правят оценка и дейностите, свързани с антимигрантската политика. За страдание, в последните години тук не виждам европейската взаимност във връзка с България. А ние сме на първа линия, когато приказваме за мигранти - бедната европейска страна България е сложена в ролята на филтър и би трябвало да охранява външната европейска граница с Турция. Турция, която не е онази страна от преди 10-15 години и която на моменти стои плашещо на картата на Европа. Турция, която е деен състезател освен на Балканите, само че и в международен мащаб. За страдание, България не стои добре на Балканите. Звучи доста обидно България да е настрана от балканския пъзел, на фона на който Сърбия, Гърция и Турция играят основна роля в процесите ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР