Желанието да развива волейбола е в основата на решението на

...
Желанието да развива волейбола е в основата на решението на
Коментари Харесай

Волейболната федерация забранила трансфери на млади играчи, за да развива спорта

Желанието да развива волейбола е в основата на решението на българската федерация (БФВ) да ограничи прехвърлянията на състезатели до 21 години в чужбина. Това съобщи членът на управителния съвет на организацията Огнян Герджиков пред " Дневник ".

Преди два дни на свое съвещание управлението на БФВ реши, че " стопира за период от три години издаването на интернационалните трансферни документи за всички състезатели до навършването им на 21 година, в това число и на тези, които попадат под изключително наблюдаване от страна на БФВ ".

До 1 август администрацията на федерацията би трябвало да показа лист на състезателите, които попадат под изключително наблюдаване от страна на БФВ, след което описът би трябвало да бъде одобрен.

В решението на управителния съвет на федерацията се показва, че състезатели до 21 години " могат да бъдат трансферирани за игра в чужбина единствено по изключение, след категорично решение на УС на БФВ за всеки съответен случай ".

" В основата на решението е желанието ни да развиваме волейбола и да държим равнището на клубния волейбол ", сподели Герджиков и уточни, че в предишното доста надарени състезатели са били погубвани с прибързани прехвърляния.

По думите му този ход не е казус, защото има и други федерации, които го вършат. Освен това Герджиков счита, че решението ще издържи в съди при възможни каузи, заведени от играчи, които желаят да се състезават в чужбина, а не получат позволение.

Част от клубовете не съумяват да задържат младите си състезатели по финансови аргументи. Герджиков сподели: " Има области като образованието, опазването на здравето и ненапълно спорта, където пазарният принцип не би трябвало да е водещ ".

Това не е първият случай, в който тематиката за прехвърлянията на волейболисти в чужбина притегля вниманието. В предишното федерацията е била упреквана в основаване на " заробващи контракти ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР