Желание за сладко и как да го преодолеем? Често хората,

...
Желание за сладко и как да го преодолеем? Често хората,
Коментари Харесай

Как да спрете да ядете сладко?

Желание за сладко и по какъв начин да го преодолеем? Често хората, изключително девойките, се чудят по какъв начин да спрат да ядат сладки и тестени храни. Този въпрос е извънредно настоящ, защото тези артикули са същински врагове за отслабването и здравословния метод на живот.

Решавайки да се борите с непотребните килограми, би трябвало да се откажете от потреблението на нездравословни храни. Но се оказва, че не е толкоз елементарно, колкото наподобява.

Причини да обичате сладкото

Причините могат да бъдат доста, постоянно те имат обяснима физиологична природа.

Недостиг на хром в организма

Този детайл взе участие в разграждането на захарите и усвояването на глюкозата. Недостигът му може да ви накара да жадувате за сладко.

Повишено интелектуално натоварване

По време на работата на мозъка се изразходват 20% от общата сила на тялото, която получава от сладкото. Ако мозъкът е непрекъснато претрупан и работи интензивно и няма задоволително глюкоза, това може да провокира непреодолимо предпочитание за сладко.

Чести стресови обстановки

Стресът и неприятното въодушевление предизвикват меланхолия. Сладките лакомства, попадайки в тялото, подтикват производството на хормона на насладата и настроението се усъвършенства.

Хормонални и метаболитни нарушавания

Неизправностите в тялото постоянно изискват отплата под формата на торта или шоколад. Особено такива прояви се виждат по време на Постановление на Министерски съвет.

Патологичната обич към нездравословните елементарни въглехидрати и мазнини, т.е. към сладките и тестените храни, може да е симптом на заболяване. Ето за какво, преди да се откажете от сладките храни, би трябвало да посетите доктор.

Защо е рисково?

Ако няма физиологични проблеми, логиката на психиката идва на помощ, тъй като корените на казуса са скрити в подсъзнанието. Такава храна води до затлъстяване, поврежда зъбите и се отразява отрицателно на положението на кожата, само че и до:

развиване на синдром на хроничната уморабезсъниенамален имунитетхронични болести на храносмилателния трактхипертониядиабетпоявата на холестеролни плакиразмножаване на гъбички и патогенна микрофлора

Консумацията на несъразмерни количества елементарни въглехидрати от самото начало ще докара до непоправими здравословни проблеми.

След 2-3 седмици ще забележите по какъв начин тенът се е подобрил, акнето е намаляло и бръчките са се изгладили, в тялото се е появила лекост, настроението е станало положително, депресията и пасивността са изчезнали. Можете умерено да кажете на приятелите си „ Спрях да хапвам сладко и отслабнах “.

Методи за справяне с казуса

“Как да спрем да ядем сладко, в случай че не ни доближава воля ”? Този въпрос си задават милиони дами. Важно е да се разбере, че няма да е допустимо бързо да се преодолее гладът. За да се отървете от пристрастяването вечно, би трябвало да действате гладко и последователно. Можете да се научите да не ядете самун, кифличка или торта, в случай че следвате няколко елементарни правила и секрети.

Опитайте се да не се излагате на прелъщение. Не посещавайте магазините за бонбони и не купувайте съзнателно сладки, които да си вземете у дома.

В самото начало се откажете от евтините десерти и преминете към скъпи сладкиши. Високата цена ще ви защищити от закупуването на доста лакомства. Задайте дневен предел – 3 сладки дневно, по-късно 2.

Използвайте по-здравословни заместители на сладките, като мед, ядки и сушени плодове.

Поглезете се с десерти за диабетици, само че не прекалявайте.

Преразгледайте диетата си. Научете предписания за вкусни и здравословни диетични ястия.

Яжте храни, които могат да понижат желанието за захар. Богати на хром са канела, тиква, моркови, маниока.

Когато купувате артикули, постоянно четете състава и информацията на опаковката, с течение на времето ще си спомните кой от тях е по-вреден и към този момент няма да му обръщате внимание.

Вижте още: Полезни извършения при ишиас

Отзивите демонстрират, че положителните привички ще ви оказват помощ да се справите с новата диета. Започнете да се разхождате повече на чист въздух, намерете си занимание, запишете се за басейн или йога. Не можете изцяло да изключите захарта от диетата, би трябвало да се научите по какъв начин да управлявате желанията си и да избирате „ верните “ лакомства.

Надяваме се нашата публикация да ви помогне да преодолеете глада си за нездравословни въглехидрати. Ако рекомендациите са ви били потребни, кажете на приятелите и познатите си за това посредством обществените мрежи.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР