Желаещите може да направят репетиция преди да упражнят вота си

...
Желаещите може да направят репетиция преди да упражнят вота си
Коментари Харесай

13 машини за демонстрационно гласуване пристигат в Русе

Желаещите може да създадат подготовка преди да упражнят вота си на 2-и октомври

Тринайсет демонстрационни машини ще дойдат през днешния ден в Русе по решение на Централната изборна комисия /ЦИК/. На тях искащите да създадат подготовка преди да упражнят вота си на 2-и октомври за народни представители ще могат да гласоподават с електронна бюлетина.

Електронните устройства ще обиколят цялата област, като те ще бъдат придружавани от членове на РИК, които ще изясняват на хората по какъв начин да работят с машините, а логистичният развой ще бъде гарантиран от Областната администрация. Изготвя се и график, като задачата е в най-кратки периоди да стартира демонстрационното гласоподаване в района. То е част от огромна осведомителна акция в цялата страна, посредством която ще се обзет всички обитаеми места, където ще се гласоподава по този метод. 

Машините ще бъдат доставени в Русе преди обед – най-вероятно към 10:30 часа.

Припомняме, че ЦИК пусна и виртуален симулатор. Той е част от разяснителната акция за гласоподаване с машините, провеждана от ЦИК. Симулаторът може да бъде употребен безграничен брой пъти от всеки искащ да възпроизведе главните интервенции за практикуване на избор с устройствата. Той е наличен на следния уеб адрес: .
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР