Желаещите да се ваксинират в цялата страна са хиляди, опашките

...
Желаещите да се ваксинират в цялата страна са хиляди, опашките
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Желаещите да се ваксинират са хиляди

Желаещите да се имунизират в цялата страна са хиляди, опашките са доста. Обмисля се и на следващия ден до края на деня да продължат да работят така наречен зелени коридори за имунизиране. Това съобщи на брифинг пред Александровска болница министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов.

Министърът сподели, че до края на деня ще даде инструкции на всички РЗИ в страната, там където опашките не престават, и в късния следобяд да има подготвеност за откриване на денонощни имунизационни кабинети в огромните регионални градове. Идеята е всеки български жител, който желае да бъде имунизиран, да получи ваксина. Министърът подсигурява, че има задоволително количества ваксини.

Директорът на Александровска болница Борис Богов сподели, че в лечебното заведение има два имунизационни центъра, от на следващия ден ще бъдат разкрити още четири. От сутринта през тях са минали 56 индивида. От 27 декември до момента в Александровска болница са имунизирани към 1500 души. По лист се чакат още 400 индивида. Различното от останалите лечебни заведения е, че в Александровска болница е основана организация за т.нар мобилни екипи, които по поръчка от разнообразни организации ще имунизират искащи по места, заяви Бонев.

По думите на министър Ангелов изборът на ваксини е основен миг в тактиката по имунизация. Хората ще могат да избират, когато стартират да идват регулярните количества ваксини. От 3 март сме основали опция за електронна регистратура, ще могат да се избират места за имунизация в тези 318 имунизационни кабинета, разкрити в страната и също да се показва желана ваксина, сподели министърът. Той сподели, че всички ваксини, с които се правят имунизациите, защищават на 100 % от развиване на тежко протичане на болестта и хората би трябвало да са спокойни.

Министърът сподели още, че персоналните лекари могат да избират по кое време да стартират имунизациите. Организацията към този момент е основана. Националният рамков контракт е подписан. Готови сме с мобилните екипи, те и в този момент работят на разнообразни места в страната, уточни здравният министър. Той заяви, че се водят договаряния с центровете за Спешна помощ, които също да се включат във имунизацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР