Желаещите да продължат образованието си след успешно завършена бакалавърска имат

...
Желаещите да продължат образованието си след успешно завършена бакалавърска имат
Коментари Харесай

Лайфстайл журналистика в СУ - дали скоро ще знаят, че е имало и друга

Желаещите да продължат образованието си след сполучливо приключена бакалавърска имат опция да изберат магистърска стратегия на Софийския университет " Св. Климент Охридски " - Лайфстайл публицистика.
Бъдещите студенти на тази компетентност във Факултета по публицистика и всеобща връзка ще се образоват задочно и платено. Продължителността на курса е 3 семестъра.
През това време бъдещите магистри учат тематики като изкуството, театъра, музиката, литературата, киното, а също " културата на личността във всекидневния живот, въпросите на дома, здравето, фамилията, любовта, секса, физическата просвета, обзавеждането, интериорния дизайн, мебелите, градината и качеството на живот ".
" Специален акцент се слага върху културата на битие, уличната просвета и новите медии, паралелно с модата, игрите, развлеченията и моделите на живот ", написа още в описанието на специалността.
Новата компетентност провокира иронични реакции измежду доста публицисти и слагане на значимия въпрос - дали това няма да бъде бъдещето на публицистиката.
Ето и част от сериозните журналистически отзиви
Иво Балев
Днеска има една доста хубава вест, че в СУ към този момент се учи лайф-стайл жорналистика.
Гледах тия дни няколко епизода от предаването на Диана Найденова - " Карай напряко ".
Леле, тая жена в миналото беше публицист! Спомням си, че сигурно беше публицист и знае защо става въпрос.
Ама в този момент се занимава със следното.
Идва гостът - известна персона от политиката или някакво добрутро. Влиза в един пикап и се организира изявление в придвижване, втори пикап се влачи откъм гърба.
На всеки посетител водещата изяснява под формата на " въпроси " - но по какъв начин може президентът всеки ден да подлага на критика държавното управление, но нали се оправя държавното управление, но хайде да живеем заедно!
Половината предаване е реклама на тия пикапи, в които са " интервютата ", под формата на неналожителен диалог с госта за качествата на каляската - и гостите вземат участие в тоя цирк, ужким съществени хора. То изобщо каква е концепцията два камиона да обикалят улиците, с цел да се прави изявление?
Другата половина е ах, ох, дай да си изпеем на два гласа опорките.
Това е бъдещето. И хората, които са наясно, просто се подчиняват, по този начин са им споделили, значи по този начин ще се работи към този момент. Младите, които в този момент влизат без изпит в СУ, може да не видят нищо друго и изобщо да не схванат, че съществува и различен вид публицистика.
Полина Паунова
Магистратура в журналистическия факултет на СУ: “Лайфстайл публицистика ”.
Изучавани дисциплини: Инфотейнмънт; Медии и пари.
Вие съществено ли?!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР