Желаещите да покорят Еверест ще трябва вече да са изкачвали

...
Желаещите да покорят Еверест ще трябва вече да са изкачвали
Коментари Харесай

Предложение: Задължително опит, обучение и застраховки за изкачването на Еверест

Желаещите да покорят Еверест ще би трябвало към този момент да са изкачвали високи върхове, да са минали уместно образование, да имат удостоверения, че са в положително здраве и застраховки, покриващи разноските за избавителни акции, в случай че такива се наложат. Това предлага непалска държавна комисия, образувана след тежкия сезон на най-високия връх на света, в опит за подчинение на който тази година починаха 11 души, съобщи Асошиейтед прес.

В отчет на комисията се планува от алпинистите да се изисква преди да аплайват за позволение за Еверест, да са изкачили сполучливо връх с височина над 6500 метра. Те ще би трябвало да имат и умел лидер. Правителството на Непал е подложено на критика, че позволява прекалено много алпинисти до най-високия връх на Земята, както и че не стопира неопитните катерачи, които мъчно се оправят със суровите условия на Еверест и забавят другите по трасето към 8850-метровия връх, предава Българска телеграфна агенция.

Очаква се държавното управление да последва рекомендациите на комисията и да промени разпоредбите за нанагорнище на планината.

Най-добрите условия за изкачвания в Хималаите са в интервала от март до май. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР