Желаещите да живеят под наем в Мюнхен или Берлин ще

...
Желаещите да живеят под наем в Мюнхен или Берлин ще
Коментари Харесай

Колко от чистия месечен доход отива за наем

Желаещите да живеят чартърен в Мюнхен или Берлин ще би трябвало да отделят най-малко 40% от месечния си приход за това. Проблемът е, че това се отнася освен за огромните градове, само че и за по-малките, като да вземем за пример Майнц, Фрайбург и Рощок, където най-малко 35% от месечната заплата отиват за покриване на наема.

Изследването обгръща градове с население над 100 000 поданици. Месечният наем плюс комуналните разноски за жилище с разгъната застроена повърхност сред 80 и 120 кв.м са съпоставени със междинния чист приход на 4-членно семейство. Подобен апартамент в Берлин може да се наеме против 1290 EUR, а в баварската столица - против 1710 EUR.

В редица немски градове също по този начин се следи дефицит на обществени жилища, въпреки през 2019 година в страната да са издигнати най-вече жилища за последните 20 години. В 11 от огромните немски градове при един работещ в семейството той ще би трябвало да заплаща над 35% от месечния си приход за квартира. Тук влизат градове като Хамбург - 36% от месечния приход, Франкфурт на Майн - 37%, Берлин - 42% и Мюнхен - 42%. Поради ниски приходи семейство от по-малък град, като да вземем за пример Хайделберг, Фрайбург, Рощок, ще би трябвало да отделя близо 38% от месечния си приход за наем.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР