Жегите ще продължат и четвъртък, когато жълт код е обявен

...
Жегите ще продължат и четвъртък, когато жълт код е обявен
Коментари Харесай

Жегите продължават и в четвъртък, ще има градушки

Жегите ще продължат и четвъртък, когато жълт код е разгласен за съвсем цялата страна, видно е от интернет страницата на Национален институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в действие за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Перник, София-град, София-област, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Ямбол и Сливен.

Добрич, Варна и Бургас са единствените области, където кодът за на следващия ден е зелен. Утре преди обяд ще е най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Има условия за градушки. Вятърът ще е слаб до сдържан от северозапад. Температурите ще стартират да се намаляват. Максималните ще бъдат най-вече сред 31° и 36°, в крайните югозападни региони до 39°.

Атмосферното налягане ще се намали и ще е малко по-ниско от междинното за юли. Над планините към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 26°, на 2000 метра - към 19°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. В следобедните часове, основно над северната част ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максимални температури сред 27° и 30°. Температурата на морската вода е 23°-27°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР