Жегите провокират агресия и влияят негативно върху човешката психика. Това

...
Жегите провокират агресия и влияят негативно върху човешката психика. Това
Коментари Харесай

Може ли жегата да провокира агресия?

Жегите предизвикат експанзия и въздействат отрицателно върху човешката душeвност. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив психиатърът доктор Веселин Герев. По думите му, нормално мощните жеги основават също проблеми със съня, нервно напрежение и нервност.
" Трябва да се има поради, че факторът температура работи доста постепенно върху душeвността на човек. За да може една 40-градусова горещина да предизвика импулсивност и нервност , въздействието би трябвало да трае най-малко един месец. Другият фактор, който работи извънредно бързо, е светлината. Има светлина съвсем 15 часа в денонощието, което на процедура „ взривява “ мозъка. Това е факторът, който трансформира стремително биоелектричната интензивност на мозъка и протичането на психологичните процеси. Оттам нататък човек става като бърза кола на автомагистралата. Затова по време на летния интервал се изострят нападателните реакции “, разяснява доктор Веселин Герев. Специалистът е безапелационен, че жегата утежнява психологичното положение и предизвика некомпетентност.
" Когато главата на човек прегрее, той усеща главоболие, световъртежи, вътрешно напрежение, тревога, безпокойствие, които след това се трансформират в експанзия. Летният интервал е изключително сериозен за хората, страдащи от тежки психологични разстройства като шизофрении и биполярни фиктивни разстройства. При тях се получава фрапантно утежняване на положението, изключително в случай че не си взимат постоянно медикаментите ", уточни психиатърът.
Д-р Веселин Герев добави, че жегата оказва най-осезаемо въздействие върху сърдечно-съдовата система на възрастните хора.
" Тези дни са доста рискови за тях и излагането на висока температура и температурни съмнения провокират инфаркт или инсулт ", уточни експертът. Д-р Веселин Герев изясни, че в случай че на човек му стане неприятно след дълготрайно влияние на високи температури и получи напрежение или положение, сходно на паническа рецесия, той би трябвало по най-бързия метод да охлади главата си. Той предложи в пиковите часове на слънцегреене хората да се движат наложително с шапка и очила.
Наскоро излезе отчет за равнището на експанзия измежду българските възпитаници. Вижте какво написа в него. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР