Жегите от последните дни вдигнаха потреблението на ток с между

...
Жегите от последните дни вдигнаха потреблението на ток с между
Коментари Харесай

Ръст в потреблението на ток заради жегите

Жегите от последните дни подвигнаха потреблението на ток с сред 7 и 17%, демонстрират данните на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО). Експертите поучават да пестим ток освен поради предстоящите по-високи сметки, само че и с цел да се избегне претоварване на мрежите. Най-много ток сега създава атомната централа в Козлодуй - и двата й блока са натоварени на 104%, демонстрират данните на ЕСО. Големи количества ток идват от тецовете и слънчевите панели.

Заради жегите и всеобщото включване на охладителни уреди потреблението на ток се усилва внезапно в диапазона сред 12 и 20 часа, демонстрират данните на ЕСО. Увеличава се и износът, само че място за терзания няма, твърдят от държавната компания. " Засега нещата са изцяло естествени, товарът в мрежата е към 4500 мегавата и към 5500 мегавата е товарът на мрежата на количествата, които се изнасят от страната ", разяснява шефът на ЕСО Ангелин Цачев, представен от Българска национална телевизия.

Средното натоварване на мрежата е надалеч от цялостния й потенциал - към 30%, все пак обаче има сектори, които са сериозни, тъй като доближават близо до оптималните си товари.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР