Жегите от последните дни вдигнаха потреблението на ток с между

...
Жегите от последните дни вдигнаха потреблението на ток с между
Коментари Харесай

Ръст в потреблението на електричество заради жегите

Жегите от последните дни подвигнаха потреблението на ток с сред 7 и 17%, демонстрират данните на Електроенергийния систематичен оператор. Експертите поучават да пестим ток освен поради предстоящите по-високи сметки, само че и с цел да се избегне претоварване на мрежите, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама
На доста ток сега създава атомната централа в Козлодуй - и двата ѝ блока са натоварени на 104%, демонстрират данните на ЕСО. Големи количества ток идват от тецовете и слънчевите панели.

Заради жегите и всеобщото включване на охладителни уреди потреблението на ток се усилва внезапно в диапазона сред 12 и 20 часа, демонстрират данните на ЕСО. Увеличава се и износът, само че място за терзания няма, твърдят от държавната компания.

Ангелин Цачев, изпълнителен шеф на Електроенергиен систематичен оператор: Засега нещата са изцяло естествени, товарът в мрежата е към 4500 мегавата, и към 5500 мегавата е товарът на мрежата на количествата, които се изнасят от страната.
Средното натоварване на мрежата е надалеч от цялостния ѝ потенциал - към 30%, все пак обаче има сектори, които са сериозни, тъй като доближат близки до оптималните си товари.

Ангелин Цачев, изпълнителен шеф на Електроенергиен систематичен оператор: В последните няколко години ЕСО извърши големи вложения в районите, които зареждат Северното и Южното Черноморие на страната, мрежата е реконструирана, възобновена, продължаваме да работим, само че мога да кажа че подсигуряваме една добра сигурност на системата, качествено електрозахранване.
Въпреки това следва замяна на мрежата. Сред сериозните точки е и самата София, тъй като мрежата не е проектирана за толкоз доста поданици и ново строителство. Предстои подсилване на мрежата в Западните квартали.

Ангелин Цачев, изпълнителен шеф на Електроенергиен систематичен оператор: Направили сме нашите планове, работим по усъвършенстваме на мрежата, укрепваме където е належащо, реконструираме подстанциите, реконструираме електропроводите.
Потребителите също може да помислят за икономисване на тока.Например при потреблението на климатици.

Петър Костадинов, ЕВН: Ако външното тяло е на сянка, това понижава автоматизирано разхода на ток. чистенето на филтъра профилактично, това оказва помощ на вътрешното тяло на по-нормален режим на работа на самия климатик.
Доставките на ток поучават и при по-дълго неявяване от вкъщи си да записваме показанията на електромерите си, с цел да се избегнат разногласия, както и да бъдат хванати възможни обири.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР