Жегата в столицата взе четири жертви само за два часа

...
Жегата в столицата взе четири жертви само за два часа
Коментари Харесай

4 жертви на жегата само за 2 часа и половина в София

Жегата в столицата взе четири жертви единствено за два часа и половина, оповестяват от Спешна помощ, предава bTV. Сред тях е и 75-годишен мъж, който решил да тича в парка.

През последните два дни 18 души са потърсили помощ в УМБАЛСМ Пирогов поради жегите. Хората се оплаквали от хипертония, хипотония и колапс. Имало е и случай на инфаркт.

Днес ще бъде пикът на горещата вълна, обхванала България и огромна част от Балканите. На места температурите ще бъдат сред 42 и 44 градуса.

Спешните медици насочат зов към хората да си стоят по домовете, да пият течности, да не протягат ръка към алкохол и да се пазят от горещото време. Важно е и да внимаваме какви храни консумираме навън.

Според експерти потреблението на панирана риба, която се продава на 36 градуса е рискована. „ Когато не се съхраняват вярно при 36 градуса в тях могат да се развиват всички микроби. Те стартират да отделят токсичните си артикули и когато човек ги хапне се получават забавни неща ", разяснява доктор Атанас Мангъров.

Риск носят и домашните яйца, които възрастни дами продават на пазари и спирки.

От БАБХ предизвестяват, че сиропираните сладкиши също могат да провокират отравяне в случай че се съхраняват при висока температура.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР