Жега. Монитор:Термометърът удари 34 градуса в РусеНай-топло днес е било

...
Жега. Монитор:Термометърът удари 34 градуса в РусеНай-топло днес е било
Коментари Харесай

Преглед на печата

Жега.

" Монитор ":

Термометърът удари 34 градуса в Русе

Най-топло през днешния ден е било в Русе - 34 градуса, заяви Фокус по данни на Национален институт по метеорология и хидрология.

В Пловдив, Сандански и Свищов температурата е била 33 градуса. Най-много превалявания е имало в Силистра - 13 л/кв.м и в Благоевград - 12 л/кв.м.

Българска социалистическа партия.

" Сега ":

Румен Радев: Корнелия Нинова знае какво прави

Важно е България да има сплотена политическа съпротива. Липсата ѝ ще бъде пагубна за нашата народна власт. Това е декларирал президентът Румен Радев в пловдивското село Труд. Той поддържа решението на Корнелия Нинова да отдръпна оставката си като водач на Българска социалистическа партия, съобщи БНР.

" Мисля, че госпожа Нинова се е потвърдила като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите действия. Един водач на политическа партия би трябвало да се води освен от това той персонално по какъв начин се усеща, а доста е значимо партията му по какъв начин се усеща и партията да бъде мощно обединена ".

Президентът споделя, че няма информация за конгреса на Българска социалистическа партия, тъй като през днешния ден чества дружно с хората на село Труд Петдесетница и 150 години на локалната черква Света Троица. Радев акцентира, че чака България да има сплотена политическа съпротива, тъй като не може да има власт без коректив, и прибавя, че не се меси в работата на нито една партия.

Царски парцели.

" 24 часа ":

Симеон: Отнетите ми хижи ще последват ориста на " Царските конюшни "

Симеон Сакскобургготски изрази точно на 82-ия си рожден ден терзание, че отнетите му хижи " Ситняково " и " Саръгьол " ще последват ориста на " Царските конюшни ". Бившият министър-председател на България разяснява, че делата за фамилните му парцели са тормоз, в предаването " 120 минути " по Би Ти Ви.

" Вижда се, че има систематично гонене - твърди Симеон. - Да се върнем обратно - 1946 година държавното управление на Кимон Георгиев признава и ни дава лист на частни и персонални парцели. 1998 година, демократична България Конституционният съд се произнася, че е по този начин. Според мен, каквото следва няма разумно пояснение. Този мораториум не е закономерен, това е тормоз, методът, по който се работи - загубихме двете каузи за хижите " Ситняково " и " Саръгьол ". Опразнихме ги, тъй като съм правилен човек, само че с огромна болежка в сърцето. Виждам чиста завист - да се отнеме, без някакъв проект за деяние. Предполагам, че ще стане като с тъй наречените " Царско конюшни ".

" Аз се надявам и имам вяра в правораздаването, несъмнено и в съда в Страсбург - като жител на една европейска страна, където частната благосъстоятелност е обезпечена ", добави той.

Нарушения.

" Дума ":

Собствениците на 32 къщи за посетители би трябвало да върнат 10 милиона лв.

Собствениците на 32 къщи за посетители би трябвало да върнат на страната общо 10 милиона лв.. Това са установили досега проверяващите екипи на Държавен фонд " Земеделие " и отрасловото министерство.

Припомняме, че преди повече от две седмици започнаха инспекции на всички къщи за посетители, построни с европейски средства. Одитът стартира по гледище на прокуратурата, откакто имената на министри и зам.-министри изскочиха измежду притежателите на сходни къщи и се оказа, че доста от тях въобще не действат като такива. Заради абсурда с поста си се раздели земеделският министър Румен Порожанов. Досега са открити нарушавания в 32 къщи, съобщи Нова тв.

Днес инснпектори са посетили курортния комплекс " Цигов чарк ". Проверката е била след сигнал, че служителка на Държавна фирма " Земеделие " е кума на дъщерята на собственичката и е съдействала семейството да завоюва плана, за който финансирането по програмата " Развитие на селските региони " възлиза на повече от 234 000 лв..

Собственичката Мария Радиловска изрично е отрекла, че щерка й е обвързвана с бизнеса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР